Συνάντηση ΓΣΕΕ-Σαμαρά με "φόντο" τους μισθούς

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί στη 13:30 με το προεδρείο της ΓΣΕΕ. Στην ατζέντα της σύσκεψης θα βρεθούν οι απαιτήσεις της τρόικας για μείωση του κατώτατου μισθού και κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, εν όψει και της συνάντησης των κοινωνικών εταίρων για το ζήτημα, εντός της εβδομάδας.

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς στη συνάντηση, που είχε με την τρόικα

το Σάββατο εξέφρασε για άλλη μια φορά την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο μείωσης των αμοιβών στον ιδιωτικό τομέα, άποψη που είχε διατυπώσει και στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο πρωθυπουργός είχε παρουσιάσει έγγραφο στους αρχηγούς των κομμάτων, που περιείχε τις υποχρεώσεις της χώρας, και εξήγησε ότι οι εταίροι εκτιμούν πως η δέσμευση των πολιτικών δυνάμεων για την υλοποίησή τους θεωρείται προαπαιτούμενο για την έγκριση του δεύτερου μνημονίου.

Αυτό σημαίνει, πως η τρόικα θα ζητήσει τις υπογραφές των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου για τη δανειακή σύμβαση και ίσως ζητηθεί να υπογράψουν ένα προσύμφωνο για τα 30 δις ευρώ που είναι αναγκαία για την υλοποίηση του PSI.

Keywords
Τυχαία Θέματα