Συναγερμός σε όλη την Ευρώπη για τις τζιχαντίστριες-καμικάζι αυτοκτονίας

Σε αναταραχή βρίσκονται οι Αστυνομικές Διευθύνσεις των ευρωπαϊκών και όχι μόνο χωρών για τις γυναίκες- τζιχαντίστριες, που είναι έτοιμες να ανατιναχτούν με εκρηκτικά «για να πεθάνει ο δυτικός εχθρός».

Του Πέτρου Καρσιώτη

Όταν μπήκε η Αστυνομία στο διαμέρισμα του Σαιντ Ντενί, κοντά στο Παρίσι τα ξημερώματα της 18ης Νοεμβρίου, δύο άτομα σκοτώθηκαν, εκ των οποίων η μία, γυναίκα-καμικάζι ανατίναξε τα εκρηκτικά, που φορούσε πάνω της.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, η γυναίκα-τζιχαντίστρια, όταν

είδε τους αστυνομικούς να πλησιάζουν, βγήκε στο παράθυρο του 3ου ορόφου και φώναξε: «Βοηθήστε με, βοηθήστε με!». Όταν οι περίπου 100 πάνοπλοι άνδρες πλησίασαν το διαμέρισμά της και φώναξαν «που είναι ο φίλος σου», η ίδια απάντησε «δεν είναι φίλος μου». Η Αστυνομία επέμεινε «που είναι;» και εν συνεχεία ακολούθησαν πυροβολισμοί και η ανατίναξη της τζιχαντίστριας.

Τελικά όπως είπαν οι Αρχές, ήταν η Hasna Aitboulahcen, ξαδέρφη του Αμπαούντ, «συνώνυμου» του τρόμου για τη Γαλλία και άλλες χώρες της Δύσης. Με αφορμή και αυτή την δραματική εξέλιξη, άνοιξε ξανά το μέγα θέμα «γυναίκες-καμικάζι αυτοκτονίας». Οι γαλλικές αρχές εκτιμούν ότι όλο και περισσότερες γυναίκες μπαίνουν στις τάξεις των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. Ήδη, από τον Ιούνιο του 2014, το Ισλαμικό Κράτος έχει ανακοινώσει τη δημιουργία ενός ειδικού στρατιωτικού σώματος γυναικών, το El-Khansa, στο Ιράκ και στη Συρία.

Μαχήτριες, που προκαλούν έκπληξη με τη στάση τους, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι άντρες του ριζοσπαστικού Ισλάμ εκπέμπουν μίσος για τις γυναίκες. «Ομάδες που ποτέ στο παρελθόν δεν είχαν χρησιμοποιήσει γυναίκες, όπως οι ταλιμπάν, η Μπόκο Χαράμ και πιο πρόσφατα οι ισλαμιστές σεμπάμπ, άρχισαν να στρατολογούν μαζικά γυναίκες», εξηγεί η Μελίσα Μπλουμ, καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης.

Οι αδίστακτες και φανατικές τζιχαντρίστιες που μισούν τη Δύση

Οι γυναίκες, πλέον, είναι όλο και πιο πολυάριθμες στις τάξεις των τζιχαντιστών και όχι μόνο στο Ισλαμικό Κράτος. Γιατί, όμως, οι γυναίκες μπαίνουν σε αυτές τις οργανώσεις, ενώ τους αφήνουν πολύ μικρό ρόλο; «Αρχικά έχουν μίσος για τη Δύση. Οι γυναίκες είναι αλληλέγγυες με τους άνδρες και αν πρέπει να πολεμήσουν, θα πολεμήσουν. Το δικό τους τζιχάντ είναι να υπηρετήσουν αυτό τον σκοπό και να στηρίξουν τους άνδρες», δηλώνει η Nahida Nakad, υπεύθυνη διεθνών σχέσεων. Σε αυτούς τους ιδεολογικούς λόγους προστίθενται και οικονομικοί λόγοι. Οι γυναίκες τζιχαντιστές πληρώνονται 200 δολάρια το μήνα(!).

Στην περιοχή του Χαλεπιού Al-Bab δημιουργήθηκε πρόσφατα ένα γραφείο συνοικεσίων και απευθύνεται στις Σύριες, που επιθυμούν να παντρευτούν έναν μαχητή τζιχαντιστή. Στην Ευρώπη, τα νεαρά κορίτσια ανακατεύονται όλο και περισσότερο στην οργάνωση των τζαμιών, στην ιεραρχία των ισλαμικών οργανώσεων, στα ισλαμικά σάιτ κλπ. Παρατηρείται, με άλλα λόγια, μια «θηλυκοποίηση» του θρησκευτικού φονταμενταλισμού και μια όλο και μεγαλύτερη παρουσία γυναικών σε αυτούς τους κύκλους. Και μεταξύ αυτών των γυναικών, ένας μικρός αριθμός ριζοσπαστικοποιείται δραστικά.

Οι ισλαμικές ομάδες επικοινωνούν προς τα έξω και διαφημίζουν τις γυναίκες μαχήτριες. Γιατί όταν μια γυναίκα ενσωματώνεται σε μια τρομοκρατική οργάνωση, αυτό δίνει κίνητρο και σε περισσότερους άντρες να συμμετέχουν, ενώ δίνει και μια μεγαλύτερη σπουδαιότητα και νομιμότητα στο «κίνημα».

Σκότωσαν τον Αμπαούντ πριν προλάβει να προχωρήσει στο δεύτερο γύρο φρίκης

Στη διαπίστωση συμφωνούν όλες οι αστυνομίες της Ευρώπη, με πρώτη τη γαλλική. Ένας από τους πιο δραστήριους «δήμιους» του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία ήταν ο τζιχαντιστής Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, ο τρομοκράτης, ο οποίος, αν και είχε φυλακιστεί από τους Βέλγους και είχε ανακριθεί από Γερμανούς, ήταν ο «εγκέφαλος» των πολύνεκρων επιθέσεων στο Παρίσι. Αλλά και ο οργανωτής του δεύτερου γύρου «σφαγής», που προετοιμαζόταν στο «πληγωμένο» Παρίσι, ωστόσο τερματίστηκε με το θάνατό του στο βόρειο προάστιο Σαιντ Ντενί της γαλλικής πρωτεύουσας μετά από 5.000 σφαίρες(!), που έριξε η γαλλική Αστυνομία!

Ο 28χρονος, μαροκινής καταγωγής, μεγάλωσε στη λαϊκή συνοικία Μόλενμπεκ των Βρυξελλών, όπου κατοικούν πολλοί Άραβες μετανάστες. «Τα τελευταία χρόνια, το Μόλενμπεκ έχει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση ξένων τρομοκρατών στην Ευρώπη», όπως δηλώνει η Λίζμπεθ βαν ντερ Χάιντε του Κέντρου για την τρομοκρατία και την αντιτρομοκρατία. Φανατικός τζιχαντιστής, ο Αμπαούντ, σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης, υπήρξε από μικρός «το τσογλάνι», που παρενοχλούσε τους συμμαθητές και τους καθηγητές του ή έκλεβε πορτοφόλια, όπως περιέγραψε ένας πρώην συμμαθητής του στη βελγική ταμπλόιντ La Derniere Heure.

Το πραγματικό όνομα του είναι Αμπού Ουμάρ αλ-Μπαλτζίκι και εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος στις αρχές του 2013, αλλά δεν είναι σαφές πότε ριζοσπαστικοποιήθηκε. Σύμφωνα με το Associated Press, μάλιστα, φοίτησε σε ένα από τα καλύτερα σχολεία του Βελγίου, το Saint-Pierre d’Uccle. Φέρεται ότι είναι γιος ενός μαροκινού καταστηματάρχη, κατ’ άλλους οπωροπώλη, κι είναι εκείνος που εμφανίζεται σε προπαγανδιστικό βίντεο του ISIS, το 2014, να οδηγεί ένα φορτηγάκι, σέρνοντας από πίσω του ακρωτηριασμένα πτώματα και οδηγώντας τα σε ομαδικό τάφο.

Ο Αμπαούντ συμμετείχε στον σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων σε τρένα και εκκλησίες, οι οποίες απετράπησαν, καθώς και στο σχέδιο δολοφονίας Bέλγων αξιωματούχων της αστυνομίας λίγες μέρες μετά τις επιθέσεις στο Charlie Hebdo τον περασμένο Ιανουάριο.

Όπως ενημέρωσαν πηγές της Γαλλικής Αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, υπήρχε χώρα εκτός Ευρώπης, που τους έδωσε πληροφορίες και έφτασαν στο προάστιο Σεν Ντενί και στο διαμέρισμα, όπου βρισκόταν ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ που έπεσε τελικά νεκρός. Αυτή η χώρα ήταν το Μαρόκο και οι μυστικές υπηρεσίας της χώρας που έδωσαν τις απαραίτητες πληροφορίες και οι Αρχές πήγαν νωρίς το πρωί της Τετάρτης στο βόρειο προάστιο του Παρισιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα