Συναγερμό κατά του ιού Έμπολα σήμανε ο Ομπάμα

Συναγερμό κατά του ιού Έμπολα σήμανε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος χαρακτήρισε ως απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια την επιδημία του Έμπολα που έχει ξεσπάσει στη δυτική Αφρική και εξακολουθεί να εξαπλώνεται. Μάλιστα ο Αμερικανός πρόεδρος προανήγγειλε πιο δυναμικό ρόλο των ΗΠΑ στην προσπάθεια καταπολέμησής του, τονίζοντας: «Ο κόσμος περιμένει πολλά από εμάς αλλά η επιδημία απαιτεί μια παγκόσμια απάντηση.»

Επισκεπτόμενος τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης

Ασθενειών στην Ατλάντα της Τζόρτζια ο Μπαράκ Ομπάμα σημείωσε ότι η καταπολέμηση της επιδημίας θα είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο, τόνισε όμως ότι η ιατρική κοινότητα ξέρει πώς να το αντιμετωπίσει «Εάν κάνουμε τα σωστά βήματα μπορούμε να σώσουμε ζωές, όμως πρέπει να δράσουμε γρήγορα. Δεν επιτρέπεται να χρονοτριβούμε με αυτό το θέμα» υπογράμμισε.

Μεταξύ των μέτρων που ανακοίνωσε είναι η αποστολή 3.000 στρατιωτών στη Λιβερία προκειμένου να δημιουργήσουν 17 νέα κέντρα παροχής περίθαλψης, την εκπαίδευση 500 εργαζόμενων και τη δημιουργία αερογέφυρας για την παροχή προμηθειών με ταχύτερους ρυθμούς στις πληγείσες περιοχές.

Ο ΟΗΕ εκτιμά ότι ο Έμπολα έχει στοιχίσει τη ζωή σε 2.461 ανθρώπους φέτος και απαιτούνται τουλάχιστον 1 δισεκατομμύριο δολάρια για την καταπολέμηση της εξάπλωσής του.

Keywords
Τυχαία Θέματα