Συμμορία σκηνοθετούσε τροχαία και λήστευε τους οδηγούς

Έστηναν μπλόκα, σκηνοθετούσαν τροχαία ατυχήματα και όταν οι οδηγοί, υποχρεωτικά, ακινητοποιούσαν τα οχήματά τους, εξαπέλυαν επιθέσεις και τους λήστευαν! Σε αρκετές περιπτώσεις διέφευγαν με αυτοκίνητα που είχανστην κατοχή τουςαπό κλοπές, ενώ σε άλλες άφηναν… σύξυλουςτους οδηγούς και εξαφανίζονταν με τα αυτοκίνητα των θυμάτων τους!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η συμμορία-τρόμος, η οποία με βάση τις μαρτυρίες που είχανδώσει τα θύματα αποτελείτο από Ρομά, σε χρονικό διάστημα δύο μόλις εβδομάδων, φέρεται να είχε επιτεθεί σε 15-20 οδηγούς σε Μάνδρα, Ασπρόπυργο, Καματερό, Μενίδι και

Ελευσίνα!Ο τρόπος δράσης τους ήταν χαρακτηριστικός και ίδιος σε όλες τις περιπτώσεις, που καταγγέλθηκαν στην Αστυνομία από έντρομους οδηγούς. Τα μέλη της συμμορίας έκλειναν τον δρόμο στα διερχόμενα οχήματα, είτε προκαλώντας δήθεν τροχαία ατυχήματα, είτε βάζοντας εμπόδια στο οδόστρωμα. Στη συνέχεια,τουλάχιστον τρία άτομα εισέβαλαν στο εσωτερικό τους και αφού άρπαζαν μετρητά ή οποιοδήποτε αντικείμενο αξίας είχαν πάνω τους οι οδηγοί,εξαφανίζονταν.

Οι αστυνομικοί εκτιμούσανότι η ομάδα αποτελείτο από τρία έως οχτώ άτομα και η σύνθεσή της δεν ήταν πάντα η ίδια. Οι ίδιοι δράστες φέρονται να έχουν επιτεθεί και σε οδηγούς μεγάλων φορτηγών και διεθνών μεταφορών,την ώρα που αυτοί ξεκουράζονταν σε πάρκινγκ.Υπήρξαν ημέρες, που καταγράφηκαν ακόμα και τρία περιστατικά! Ενδεικτικά, παρατίθενται τα ακόλουθα περιστατικά βίας, για την εξάλειψη των οποίων η Αστυνομία ενισχύει τα μέτρα στην ευρύτερη περιοχή:

Στις 15 Σεπτεμβρίου 2015 τέσσερις Ρομά, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, προσέγγισαν σταθμευμένο φορτηγό σε πάρκινγκ και με την απειλή κατσαβιδιών ακινητοποίησαν τον 60χρονο Έλληνα οδηγό, καθώς και 52χρονη συνεπιβάτισσα, αρπάζοντας χρήματα και προσωπικά τους έγγραφα. Στη συνέχεια διέφυγαν με αυτοκίνητο, το οποίο δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας.Στις 16 Σεπτεμβρίου 2015 στο Μενίδι τρεις Ρομά σταμάτησαν εν κινήσει αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε 32χρονος και με απειλή μαχαιριού και χρήση σωματικής βίας απέσπασαν όσα χρήματα είχε πάνω του και το GPS.

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2015 στη θέση Συντριβάνι στον Ασπρόπυργο τέσσερα άτομα εισέβαλαν σε χώρο αποθήκευσης κοντέινερ εταιρείας και με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν 35χρονο φύλακα και αφαίρεσαν μία τηλεόραση και τα κλειδιά αυτοκινήτου, με το οποίο και διέφυγαν.Στις 21 Σεπτεμβρίου 2015 πέντε άτομα που επέβαιναν σε αυτοκίνητο ανέκοψαν την πορεία οχήματος που οδηγούσε 47χρονος Έλληνας, τον οποίο γρονθοκόπησαν και του απέσπασαν μετρητά και μία χρυσή αλυσίδα. Η Αστυνομία κατάφερε να συλλάβει δύο από τους δράστες της συμμορίας, ενώ αναζητεί άλλους πέντε!Από την μέχρι τώρα έρευνα έχει προκύψει ότι η σπείρα ευθύνεται για πέντε ληστείες σε βάρος οδηγών, αλλά και για είκοσι έξι κλοπές.

Δεν τα έχει όμως μόνο η Αττική αυτά, αλλά και η Θεσσαλονίκη! Στο Καλοχώρι, στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης,άγνωστοι προκάλεσαν τροχαίο ατύχημα και αφαίρεσαν από άνδρα χαρτοφύλακα που περιείχε 10.000 ευρώ!Όπως έγινε γνωστό, οι δράστες ήταν δύο, ενώ οδηγούσαν ισάριθμα αυτοκίνητα, με τα οποία πλησίασαν σε απόσταση αναπνοής, από μπροστά κι από πίσω, το αυτοκίνητο-«στόχο», στο οποίο επέβαινε το θύμα τους. Κάποια στιγμή το προπορευόμενο όχημα φρέναρε απότομα, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω του το όχημα του ανυποψίαστου θύματος που ακολουθούσε.Αμέσως μετά τη σύγκρουση, οι δράστες πετάχτηκαν αστραπιαία από τα αυτοκίνητά τους και με την απειλή όπλου άρπαξαν τονχαρτοφύλακα του θύματος, που -κατά δήλωσή του- περιείχε το παραπάνω χρηματικό ποσό, ενώ στη συνέχεια εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Keywords
Τυχαία Θέματα