Συμμορία Ρομά τύπου «Καμόρα», διακινούσε τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών (pics)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Έμεναν σε βίλες-φρούρια, κυκλοφορούσαν με υπερπολυτελή αυτοκίνητα, είχαν γεμίσει τα ορμητήριά τους με κάμερες, τσιλιαδόροι παρακολουθούσαν τις τυχόν κινήσεις της Αστυνομίας από ταράτσες και τα γύρω σπίτια, ενώ στα σπίτια-σούπερ μάρκετ ναρκωτικών συνέρεαν καθημερινά εκατοντάδες τοξικομανείς με τα χρήματα στα χέρια.

Πρόκειται για τη συμμορία των Ρομά, δομημένη κατά την Ασφάλεια Αττικής πάνω στα πρότυπα της καμόρα με στενούς συγγενικούς δεσμούς, σχέσεις εμπιστοσύνης και υποταγής

των μικρότερων στους μεγαλύτερους και βέβαια με τη γνωστή «ομερτά» να σφραγίζει τα στόματα.

Ωστόσο στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές έφθαναν καταγγελίες μεμονωμένες μέχρι που 1000 κάτοικοι αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να κινητοποιήσουν την Αστυνομία.

Καθημερινά επί μήνες ομάδες αστυνομικών κατέγραφαν σε βίντεο τις συναλλαγές των μελών της καμόρα με τους πελάτες, στην προσπάθειά τους να πληροφορηθούν τα πάντα να έχουν αποδείξεις να διαπιστώσουν τον ακριβή ρόλο ενός εκάστου και να έχουν εικόνα για τη δραστηριότητα και τον αριθμό των μελών του καρτέλ.

Και μετά το τέλος των παραπάνω ενεργειών αποφασίστηκε η επέμβαση. Δέκα εννέα μέλη της συμμορίας διακίνησης ναρκωτικών ουσιών έπεσαν στα χέρια της Ασφάλειας αττικής ενώ άλλοι επτά είναι γνωστοί και αναζητούνται.

Τα κέρδη από την πώληση ναρκωτικών που ήταν πολύ υψηλά για να τα δικαιολογήσουν τα «ξέπλεναν» μέσω κερδισμένων λαχείων.

Αγόραζαν δηλαδή σε τιμή μεγαλύτερη του κέρδους από τον δικαιούχο και τα εξαργύρωναν οι ίδιοι εμφανιζόμενοι ως οι μόνιμοι… ευνοούμενοι της τύχης.

Όσο για τη διακίνηση δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν αλλοδαπές γυναίκες και ανήλικα παιδιά για να μην τραβάνε την προσοχή των αρχών.

Τα μέλη της συμμορίας έκρυβαν τα ναρκωτικά μέσα σε κρύπτες των σπιτιών τους στα ΄Ανω Λιόσια, στα πατώματα και τους τοίχους.

Από την παρακολούθηση και βιντεοσκόπηση των αστυνομικών διαπιστώθηκε ότι καθημερινά προσέγγιζαν σπίτια στην οδό Θηρασίας στα Άνω Λιόσια περισσότεροι από 150 τοξικομανείς προκειμένου να προμηθευτούν τις δόσεις τους.

Οι αστυνομικοί κατέγραψαν τουλάχιστον 100 αγοραπωλησίες και την δράση 10 μελών της συμμορίας.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών κατασχέθηκαν περίπου δύο κιλά ακατέργαστης κάνναβης, δενδρύλλια κάνναβης, ναρκωτικά χάπια, περίπου 6.000 ευρώ, ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, φυσίγγια κυνηγετικών όπλων και μία πλαστή σφραγίδα ψυχιάτρου με την οποία εξέδιδαν πλαστές συνταγές προμήθειας ναρκωτικών χαπιών.

Το άρθρο Συμμορία Ρομά τύπου «Καμόρα», διακινούσε τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών (pics) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα