Συμμορία «ψαρεύει» θύματα μέσω αγγελιών για οικιακές βοηθούς

Η είδηση: Συμμορία Γεωργιανών «ψαρεύει» υποψήφια θύματα, που ψάχνουν για οικιακές βοηθούς, μέσα από τις αγγελίες, που οι ίδιοι οι εργοδότες βάζουν σε εφημερίδες ή στο διαδίκτυο. Καταφέρνει να παρουσιάσει ως «ιδανική λύση» για την περιποίηση ηλικιωμένων ατόμων μία από τις δήθεν οικιακές βοηθούς του κυκλώματος. Μόλις εκείνη αποκτήσει την εμπιστοσύνη των εργοδοτών της και τη γνώση των μυστικών του σπιτιού, αρχίζει το θρίλερ…

Σε ώρα που οι ιδιοκτήτες του σπιτιού απουσιάζουν, ανοίγει την πόρτα στους συνεργούς της. Πάνε κατευθείαν στον χώρο, όπου είναι κρυμμένο το χρηματοκιβώτιο,

το σηκώνουν, αδειάζουν και το σπίτι απ’ όλα τα αντικείμενα αξίας και εξαφανίζονται μαζί με τη…δήθεν οικιακή βοηθό, η οποία αμείβεται από τους ίδιους, όταν καταφέρει να παίξει τον…ρόλο της καλά.

Θα το πούμε από την αρχή. Στη χώρα μας πολλές γυναίκες από άλλες χώρες, που κερδίζουν τη ζωή τους ως οικιακοί βοηθοί, με τα χρόνια ενσωματώθηκαν πλήρως στις οικογένειες και αποτελούν αναπόσπαστο και αγαπημένο μέλος τους. Βοηθοί ηλικιωμένων, νταντάδες για τα μικρά, καταφέρνουν να γίνουν τα πιο έμπιστα πρόσωπα των ιδιοκτητών. Όμως, όπως σε όλα τα ζητήματα, υπάρχει και η σκοτεινή πλευρά.Το… νόμισμα αναποδογυρίζει, όταν η επιλογή της οικιακής βοηθού γίνεται πρόχειρα, πόσω μάλλον μέσω αγγελιών, με αποτέλεσμα να ακολουθούν πραγματικά δράματα. Από κακοποιήσεις, ληστείες, κλοπές, μέχρι χορήγηση υπερβολικής δόσης φαρμάκων σε ηλικιωμένους και στυγερές δολοφονίες!

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εργατικού Κέντρου, 300.000 γυναίκες και άνδρες, απασχολούνται σε σπίτια σε όλη τη χώρα, ενώ μισό εκατομμύριο νοικοκυριά χρησιμοποιούν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο βοηθητικό προσωπικό σε διάφορες εργασίες.Στα κατά τόπους τμήματα καταγγέλλονται κάθε χρόνο εκατοντάδες κλοπές με ύποπτο το βοηθητικό προσωπικό. Άλλες δεν καταγγέλλονται, καθώς τα θύματα χρησιμοποιούσαν ως οικιακές βοηθούς μετανάστες χωρίς άδεια παραμονής και χωρίς ασφάλιση…Εκτός βέβαια από τις καταγγελίες των εργοδοτών, υπάρχουν και καταγγελίες εργαζομένων, που γνώρισαν την εκμετάλλευση και την ταπείνωση από αυτούς για τους οποίους εργάσθηκαν.

Πάντως, από όσα βλέπουν το φως, το πιο πρόσφατο θύμα μιας από τις συμμορίες, ιδιαίτερα και κυρίως Γεωργιανών κακοποιών, που βαφτίζουν οικιακές βοηθούς συνεργάτιδές τους για να τις χρησιμοποιήσουν ως «Δούρειους Ίππους» μέσα στα σπίτια ανύποπτων, είναι ένας συνιδιοκτήτης κλινικών και μονάδων τεχνητού νεφρού στη Νέα Ερυθραία.

Οι συμμορίες… διαβάζουν αγγελίες!

Η συμμορία εντόπισε το θύμα της από αγγελία αναζήτησης οικιακής βοηθού, που είχε βάλει ο 33χρονος στο διαδίκτυο και ημερήσιες εφημερίδες. Πριν από περίπου δέκα ημέρες εμφανίστηκε μία γυναίκα ως υποψήφια εργαζόμενη, με χώρα καταγωγής, όπως είπε, τη Γεωργία.Κέρδισε την εμπιστοσύνη του ίδιου και της μητέρας του… κερδίζοντας παράλληλα πρόσβαση σε αρκετά σημεία της πολυτελούς κατοικίας στη Νέα Ερυθραία… Μια από τις προηγούμενες ημέρες, ο επιχειρηματίας με τη μητέρα του έλειψαν από το σπίτι, μεσημβρινές ώρες. Η δήθεν οικιακή βοηθό, βρήκε την ευκαιρία, που περίμενε η συμμορία. Μόνη στο σπίτι, κατάφερε να αποκολλήσει με τη βοήθεια συνεργών της, το χρηματοκιβώτιο που ήταν σε κρυφό χώρο της οικίας.Σύμφωνα με την Αστυνομία, που έλαβε την καταγγελία, το χρηματοκιβώτιο περιείχε περίπου 150.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα και πολύτιμους λίθους, η χρηματική αξία των οποίων φαίνεται να φθάνει ίσως και να ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ!

Παράλληλες συμμορίες ψάχνουν θύματα

«Βρισκόμαστε μπροστά σε παράλληλες συμμορίες, που αναζητούν τα θύματά τους μέσα από αγγελίες, που έχουν δημοσιοποιήσει τα ίδια τα θύματα», εκτιμούν από τα στοιχεία που έχουν από διαφορετικές υποθέσεις οι αστυνομικοί της Ασφάλειας. «Με “Δούρειο Ίππο” τις συνεργαζόμενες οικιακές βοηθούς», συνεχίζουν, «κατορθώνουν να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες και χώρους του σπιτιού.Δηλαδή, τα μυστικά σημεία, όπου υπάρχουν κρυμμένα χρήματα και κοσμήματα μεγάλης αξίας. Στη συνέχεια αρπάζουν τη λεία τους είτε εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ενοίκων, είτε τα ναρκώνουν για να δράσουν ανενόχλητοι».

Η υπερβολική χορήγηση φαρμάκων

Η υπερδοσολογία φαρμάκων χρησιμοποιήθηκε στην περίπτωση της Κατερίνας Σάρα, της πρώην συζύγου του γνωστού κοσμηματοπώλη Κώστα Καίσαρη, μια υπόθεση που έφερε στο φως η Ασφάλεια πριν από λίγο καιρό. Το δράμα για την Κατερίνα Σάρα παίχτηκε στο ρετιρέ πολυκατοικίας του Παλαιού Φαλήρου. Έχοντας ανάγκη από μια γυναίκα να τη βοηθάει, καθώς αντιμετώπιζε και προβλήματα υγείας, προσέλαβε στις αρχές του χρόνου μια 47χρονη οικιακή βοηθό από τη Γεωργία.

Αυτή, εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι η γυναίκα με την οποία μοιραζόταν το ίδιο σπίτι αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, κατέστρωσε το σατανικό της σχέδιο.Αναφέρει επί λέξει η δικογραφία της Ασφάλειας: «Της χορηγούσε καθημερινά μεγαλύτερη δόση φαρμάκων από την προβλεπόμενη συνταγογραφημένη από τον θεράποντα ιατρό, προκειμένου να βρίσκεται συνεχώς σε κατάσταση ύπνωσης και να μην αντιλαμβάνεται τη δράση της».

Η ίδια ομολόγησε ότι αφαίρεσε από το σπίτι σταδιακά των ποσό των 9.000 ευρώ, αλλά και κοσμήματα, ενδύματα, η αξία των οποίων ανέρχεται σε 2.000.000 ευρώ.Τα κοσμήματα τα πούλησε σε ενεχυροδανειστήριο της Ομόνοιας, ενώ η Αστυνομία βρήκε στην κατοχή της πολλά άλλα, που δεν είχε προλάβει να…σκοτώσει.Η ίδια η Κατερίνα Σάρα, μόλις συνήλθε από το διαρκή λήθαργο, είπε στους αστυνομικούς ότι ήταν πεπεισμένη πως πίσω από την Γεωργιανή «δούλευε» ολόκληρη σπείρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εργατικού Κέντρου, 300.000 γυναίκες και άνδρες, απασχολούνται σε σπίτια σε όλη τη χώρα, ενώ μισό εκατομμύριο νοικοκυριά χρησιμοποιούν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο βοηθητικό προσωπικό σε διάφορες εργασίες

«Δεν ένοιωθα τα πόδια μου. Με είχε καταδικάσει σε αργό θάνατο»

«Έμενε μαζί μου», είπε ακόμη, «φορούσε τα ρούχα μου, τις γούνες μου και τα κοσμήματά μου και δεν σεβάστηκε τίποτα. Με πείραξε που την εμπιστεύτηκα. Τη βλέπω στον ύπνο μου ακόμα και τρελαίνομαι. Με είχε καταδικάσει σε αργό θάνατο.Δεν ένοιωθα τα πόδια μου, ήμουν σαν παράλυτη.Προσπαθούσα να περπατήσω και έπεφτα», κατέληξε η γυναίκα που προσπαθεί να ξεφύγει από τον εφιάλτη.

Καταζητούνται για φόνο μια Ρωσίδα και ο γιος της

Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων έδειξε εμπιστοσύνη σε μια γυναίκα, που ήρθε από τη Ρωσία και παρακάλεσε τους ιδιοκτήτες του σπιτιού στο Χαλάνδρι να δουλέψει για να ζήσει και τον 18χρονο γιο της, που ήταν μαζί της. Ένα πρωινό του περασμένου Φεβρουαρίου, η γυναίκα, ηλικίας 71 χρόνων, βρέθηκε δολοφονημένη μέσα στο σπίτι, ενώ ο 87χρονος σύντροφός της, βαριά τραυματισμένος δίπλα της.Οι χώροι του διαμερίσματος παρουσίαζαν εικόνα έρευνας, ενώ το θύμα έφερε θλαστικά τραύματα και εκδορές και όπως διαπιστώθηκε ο θάνατος ήταν ασφυκτικός. Ο 87χρονος έφερε πολλαπλές εκδορές και εκχυμώσεις στα άνω και κάτω άκρα.Από την οικία οι δράστες άρπαξαν χρήματα και πιστωτικές κάρτες διαφόρων Τραπεζών, από τις οποίες την ίδια μέρα πραγματοποίησαν αναλήψεις χρηματικών ποσών.

Το αποτέλεσμα της αστυνομικής έρευνας προκάλεσε νέο σοκ. Διαπιστώθηκε ότι δράστες του φρικτού εγκλήματος ήταν τρία άτομα. Η Ρωσίδα μητέρα, ο 18χρονος γιος της και ένας ακόμη Ρώσος υπήκοος, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει γνωστά ως τώρα.Εκδόθηκαν σε βάρος μάνας και γιου εντάλματα σύλληψης, ο εισαγγελέας έδωσε τις φωτογραφίες τους στη δημοσιότητα, αλλά κανένα ίχνος τους έως τώρα δεν έχει βρεθεί. Πιθανόν, εκτιμάται, να διέφυγαν στη χώρα τους.

Τούμπα Θεσσαλονίκης: Η οικιακή βοηθός προσέλαβε ληστές!

Σατανική αποδείχτηκε 41χρονη γυναίκα, που φρόντιζε δυο ηλικιωμένους στην Τούμπα! Ήταν αυτή, όπως αποδείχθηκε από την Αστυνομία, που…προσέλαβε(!) Αλβανούς κακοποιούς για να διαπράξουν ληστεία σε βάρος του ηλικιωμένου ζευγαριού, έχοντας για συνεργό και τον άνδρα της! Η ληστεία κατέληξε στο θάνατο του 65χρονου ιδιοκτήτη του σπιτιού!

Όλα ξεκίνησαν όταν η δήθεν οικιακή βοηθόςπροσελήφθη, χωρίς πολλές διατυπώσεις, από τον 65χρονο και την 60χρονη σύζυγό του, για να τους βοηθά στις δουλειές του σπιτιού.Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα -και αφού διαπίστωσε πως οι ηλικιωμένοι είχαν χρήματα- είπε στον σύζυγό της πως το ζευγάρι από την Τούμπα ήταν «εύκολος στόχος».Ο 50χρονος είχε γνωριμίες με 33χρονο Αλβανό. Του είπε πως θα μπορούσαν, εύκολα, να βγάλουν αρκετά χρήματα, αν λήστευαν το ζευγάρι. Κι ο 33χρονος απάντησε ότι γνώριζε ανθρώπους που θα αναλάμβαναν «τη δουλειά»…

Συναντήθηκαν σε μπαράκι με τον Αλβανό κακοποιό και κατέστρωσαν το σχέδιο. Η οικιακή βοηθός έδωσε πληροφορίες και οι τρεις άνδρες άρχισαν να παρακολουθούν το σπίτι του ηλικιωμένου ζευγαριού και να καταγράφουν τις συνήθειές τους. Ένα πρωινό που ο 65χρονος επέστρεφε στο σπίτι,οι δυο εκτελεστές έστησαν ενέδρα στην είσοδο του σπιτιού του. Πιστεύοντας ότι είχε τα χρήματα της σύνταξής του, τον απείλησαν με μαχαίρι και τον οδήγησαν στο υπόγειο της οικοδομής.

Έστησαν ενέδρα στην είσοδο της πολυκατοικίας

Όταν διαπίστωσαν πως δεν είχε χρήματα πάνω του, τον χτύπησαν στο πρόσωπο, τον έδεσαν και τον φίμωσαν. Πήραν από την τσέπη του τα κλειδιά του σπιτιού και ανέβηκαν στον 5ο όροφο, γνωρίζοντας πως εκείνη την ώρα η 60χρονη σύζυγός του ήταν μόνη. Ξεκλείδωσαν και μπήκαν μέσα. Έσπρωξαν την ηλικιωμένη στο πάτωμα και, με την απειλή ότι θα της έκαναν κακό, την ανάγκασαν να τους πει πού είχε βάλει τα χρήματα της σύνταξης. Έτσι, εκείνη τους έδωσε ένα τσαντάκι, μέσα στο οποίο είχε κρύψει 3.000 ευρώ.Στο μεταξύ, ο 65χρονος παρέμενε δεμένος και φιμωμένος στο υπόγειο. Ζαλισμένος καθώς ήταν από τα χτυπήματα, έχασε τις αισθήσεις του και, τελικά, έσβησε από ασφυξία…

Η Γεωργιανή, οι συνεργοί της και οι διακοπές

Άλλη μια πρόσληψη οικιακής βοηθού, χωρίς διατυπώσεις και καμία εγγύηση, αποδείχθηκε μοιραία για μια ηλικιωμένη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη.Η 34χρονη οικιακή βοηθός από τη Γεωργία ανέλαβε τη φροντίδα ηλικιωμένης γυναίκας, για όσο διάστημα η κόρη της και ο σύζυγός της θα έλειπαν για διακοπές.Η δήθεν οικιακή βοηθός, μαζί με δύο συνεργούς της, άρπαξαν από το σπίτι μεγάλο χρηματικό ποσό.Η ηλικιωμένη, όταν κατάλαβε τι συνέβαινε υπέστη σοκ και σωριάστηκε στο πάτωμα. Έμεινε εκεί αβοήθητη για τρεις ημέρες μέχρι να επιστρέψει η κόρη της. Όταν οι αστυνομικοί αναζήτησαν την 34χρονη, πληροφορήθηκαν ότι είχε πετάξει για Τιφλίδα. Στα χέρια της Αστυνομίας έμειναν οι συνεργοί της, οι οποίοι επισκέπτονταν συχνά εταιρεία μεταφοράς χρημάτων για να στείλουν μέρος των χρημάτων στη Γεωργία…

Ισόβια σε οικιακή βοηθό από τη Γεωργία

Πριν από 15 ημέρες, μια γυναίκα 54χρόνων από τη Γεωργία καταδικάστηκε σε ισόβια για τη δολοφονία ηλικιωμένου, τον οποίο φρόντιζε για 15 ολόκληρα χρόνια. Από την έρευνα της Αστυνομίας είχε προκύψει ότι στο έγκλημα με κίνητρο τη ληστεία πήραν μέρος και άλλοι συνεργοί, αλλά τα στοιχεία τους δεν βρέθηκαν. Η ίδια η οικιακή βοηθός, κλαίγοντας έλεγε ότι δεν είχε καμία συμμετοχή στο φόνο, ότι η εισβολή έγινε από Αλβανούς δράστες που κλείδωσαν και την ίδια σε ένα δωμάτιο και στη συνέχεια την απήγαγαν και την έβαλαν στο τρένο για την Αθήνα. Το δικαστήριο δεν πείστηκε.

Η περίπτωση της ηθοποιού Νόνικας Γαληνέα

Θύμα, όπως εκτιμά η Αστυνομία, της οικιακής της βοηθού έπεσε τους καλοκαιρινούς μήνες και η δημοφιλής ηθοποιός ΝόνικαΓαληνέα. Επιστρέφοντας σπίτι της από τις διακοπές της, διαπίστωσε ότι το χρηματοκιβώτιο του σπιτιού της, δίπλα στο Προεδρικό Μέγαρο, ήταν άδειο! Έλειπαν κοσμήματα μεγάλης αξίας. Οιδιαρρήκτες είχαν χρησιμοποιήσει αντικλείδι. Η Αστυνομία αναζητά από τότε την αλλοδαπή οικιακή βοηθό, η οποία έφυγε από το σπίτι της ηθοποιού ξαφνικά και δεν παρέδωσε τα κλειδιά όταν διεκόπη η συνεργασία…Για λίγες μέρες, η ΝόνικαΓαληνέα, τρομοκρατημένη από την περιπέτειά της, δέχθηκε τη φιλοξενία της φίλης της Ζωής Λάσκαρη, στο Πόρτο Ράφτη.

Keywords
το φως, λύση, φως, νέα, δραμα, δραση, ρωσία, τραπεζες, σοκ, γιου, θεσσαλονικη, εταιρεία, συμμετοχή, αθηνα, εφημεριδες, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, αξια, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, Ημέρα της μητέρας, σχεδιο αθηνα, μπαρακι, χωρες, ρωσία, αγγελιες, αδεια, αστυνομια, γνωση, γυναικα, ηθοποιος, θανατος, ιχνος, μητερα, ρουχα, φωτογραφιες, φως, ωρα, βοηθεια, βρισκεται, γεγονος, γεωργια, γινει, γινεται, γιου, διαστημα, διαδικτυο, εγινε, εγγυηση, ευκαιρια, ευκολα, ευρω, ειπε, υπαρχει, εκμεταλλευση, εμειναν, ερευνα, ερυθραια, εταιρεία, εφυγε, ζωη, ζωης, ιδια, ιδιο, υπνο, υποθεση, εικονα, κοσμηματα, λασκαρη, ληστειες, ληθαργο, μηνες, μυστικα, οικια, πορτο ραφτη, προβληματα, πορτα, πρωινο, ρετιρε, συζυγο, συνεχεια, συμμετοχή, σοκ, σπιτι, σπιτια, σχεδιο, τιφλιδα, το φως, τρενο, τρια, υπηκοος, χαλανδρι, ωρες, ασφαλεια, δουλειες, δωματιο, γουνες, χωρα, ιδιαιτερα, εισβολη, μπροστα, πληροφοριες, ποδια, ρωσιδα, τουμπα, υγειας, βοηθος, χερια, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα