Συμμορία «αστυνομικών-γιατρών-δικηγόρων» συνελήφθη στο Αγρίνιο

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Άνοιγαν τον τηλεφωνικό κατάλογο, σημείωναν σε ένα χαρτί ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις και σήκωναν το ακουστικό του τηλεφώνου.

Όσοι είχαν την ατυχία να απαντήσουν στην άλλη άκρη του τηλεφώνου, άκουγαν έντρομοι, μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα, ότι παιδί της οικογένειάς τους είχε προκαλέσει βαρύτατο τροχαίο δυστύχημα.

Ο δήθεν «αστυνομικός», που τηλεφωνούσε ζητούσε ποσά που έφθαναν και τις 40.000 ευρώ, για να… μεριμνήσει να μην ακολουθηθεί η δικαστική διαδικασία και «το ζήτημα να λήξει εκεί».

Είχε όμως την…

ατυχία να τηλεφωνήσει τυχαία μέσω τηλεφωνικού καταλόγου σε συγγενή… αστυνομικού! Ο οποίος, ανέφερε αμέσως τι είχε συμβεί.

Μόλις το πληροφορήθηκε ο πραγματικός αστυνομικός ενημέρωσε την υπηρεσία του και στήθηκε η επιχείρηση εξάρθρωσης μιας ακόμη σπείρας που άπλωνε τα δίχτυα της σε όλη τη χώρα, πραγματοποιώντας τηλεφωνήματα του τρόμου.

Έτσι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αγρινίου πήραν διακριτικά και αθέατοι θέσεις γύρω από το σπίτι του 69χρονου υποψήφιου θύματος, ο οποίος δήθεν θα παρέδιδε τα 40.000 ευρώ.

Κάποια στιγμή έφθασε πεζός έξω από το σπίτι 48χρονος Βούλγαρος για να παραλάβει το ποσό.

Την ώρα που πήρε στα χέρια τα ήδη προσημειωμένα χρήματα, πετάχτηκαν οι αστυνομικοί και τον συνέλαβαν.

Κοντά στο σημείο πηγαινοερχόταν κι άλλος Βούλγαρος συνεργός, 42 χρόνων, αυτός, ο οποίος περίμενε τον 48χρονο να πάρει τα χρήματα και να διαφύγουν. Συνελήφθη κι αυτός.

Για την ολοκληρωτικά εξάρθρωση της σπείρας, οι αστυνομικοί ψάχνουν ακόμη έναν άνδρα και μια γυναίκα.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν έξι κινητά τηλέφωνα από τα οποία πραγματοποιούνταν οι κλήσεις του τρόμου σε ανύποπτα θύματα τα οποία πληροφορούνταν για ανύπαρκτα τροχαία συγγενών τους.

Οι ίδιοι δράστες, προέκυψε από την έρευνα, τηλεφωνούσαν είτε ως αστυνομικοί και μάλιστα… επίορκοι, έτοιμοι να «κουκουλώσουν» υποθέσεις, είτε ως ιατροί «που χρειάζονταν χρήματα για να προχωρήσουν σε επεμβάσεις τραυματιών» είτε ως δικηγόροι που «μεριμνούσαν να αποφύγει ο συγγενής τις νομικές συνέπειες», αδικημάτων που δεν είχε διαπράξει!

Από την ίδια έρευνα προέκυψε ότι η ίδια σπείρα των… αστυνομικών, γιατρών, δικηγόρων, είχε αποπειραθεί να εξαπατήσει άλλα 33 άτομα, τα οποία, υποψιασμένα από την έκταση της απάτης, απέφυγαν να πληρώσουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνολικό ποσό που επιχείρησαν να αρπάξουν ανέρχεται σε 285.000 ευρώ.

Σε μία ωστόσο περίπτωση, είχαν καταφέρει να εξαπατήσουν ηλικιωμένη γυναίκα και να της αφαιρέσουν 800 ευρώ για δήθεν τροχαίο που είχε προκαλέσει ο εγγονός της!

Το άρθρο Συμμορία «αστυνομικών-γιατρών-δικηγόρων» συνελήφθη στο Αγρίνιο εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα