Συλλήψεις στελεχών της FIFA στη Ζυρίχη από τις ελβετικές αρχές μετά από έρευνα του FBI

Κατηγορίες διαφθοράς, ξεπλύματος μαύρου χρήματος, δωροδοκιών κ.α. αντιμετωπίζουν τα στελέχη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (FIFA), τα οποία συνελήφθησαν χθες στη Ζυρίχη από την Ελβετική αστυνομία η οποία συνεργάστηκε με το FBI για την υπόθεση αυτή.

Οι συλλήψεις έγιναν σήμερα τα ξημερώματα σε πολυτελές ξενοδοχείο της Ζυρίχης και σε αυτές προέβησαν οι αρχές της Ελβετίας μετά από έρευνα των αντίστοιχων

αρχών των Ηνωμένων Πολιτειών, δηλαδή του FBI, οι οποίες θα ζητήσουν την έκδοση των συλληφθέντων στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες.

Οι συλληφθέντες είναι υψηλόβαθμα στελέχη της FIFA και βρίσκονταν στην Ζυρίχη στο πλαίσιο των εκλογών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για την ανάδειξη προέδρου με φαβορί τον νυν πρόεδρο Σεπ Μπλάτερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας New York Times, η έρευνα περιλαμβάνει περίοδο δύο δεκαετιών και αφορά μεταξύ άλλων τις υποψηφιότητες για το Παγκόσμιο Κύπελλο και τις συμφωνίες για τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων από τις οποίες προκύπτουν οι ποινικά κολάσιμες πράξεις που αναφέρονται στην αρχή.

Στο στόχαστρο των ερευνών έχουν βρεθεί τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των συλληφθέντων είναι οι δύο αντιπρόεδροι της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA Τζέφρεϊ Γουέμπ (από τις Νήσους Κέιμαν) και Εουχένιο Φιγκερέδο (Ουραουγουάη).

Σήμερα αναμένεται να γίνουν γνωστά περισσότερα πράγματα για το θέμα από τις ελβετικές αλλά και από τις αμερικάνικες αρχές, ενώ όπως λέγεται η έρευνα αγγίζει και τον τρόπο με τον οποίο ανατέθηκε στο Κατάρ η διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022.

Keywords
Τυχαία Θέματα