Συλλήψεις Κροατών, Σέρβων και Ελλήνων οπαδών – Δρακόντεια τα μέτρα απόψε στο Καραϊσκάκη

Συνεχίζεται η επιφυλακή της αστυνομίας ενόψει του σημερινού αγώνα Ολυμπιακός – Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Μάλιστα προσήχθησαν 77 Κροάτες οπαδοί που έχουν έρθει στην Ελλάδα παρά την απαγόρευση μετακίνησης που υπάρχει από την UEFA για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Η αστυνομία και πιο συγκεκριμένα η Υποδιεύθυνση

Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικού Χώρους της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει κάνει αρκετούς ελέγχους από σήμερα το πρωί, οπότε και προσήχθησαν εκτός από τους προαναφερθέντες και 5 Σέρβοι και 8 Έλληνες.

Από τους 77 Κροάτες συνελήφθησαν οι 45, καθώς και οι 4 από τους 5 Σέρβους, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση για παραβίαση νομοθεσίας περί όπλων, καθώς και εξαρτησιογόνων ουσιών. Οι οπαδοί εντοπίστηκαν σε ξενοδοχεία της Αθήνας, αλλά και σε σύνδεσμο φιλάθλων ελληνικής ομάδας. Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί στην κατοχή τους σιδερογροθιές, φωτοβολίδες, στιλέτα, μαχαίρια, άλλα και μικροποσότητα χασίς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της αστυνομίας στην Αθήνα έχουν έρθει 150 από τους σκληροπυρηνικούς οπαδούς της Ντινάμο «bad blue boys», οι οποίοι δεν έχουν εισιτήρια για το αποψινό παιχνίδι, ενώ έχουν έρθει και αρκετοί Σέρβοι, πέρα από αυτούς που σταμάτησε η αστυνομία στη Λάρισα.

Τα μέτρα ασφαλείας απόψε στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» θα είναι δρακόντεια, στην προσπάθεια να μην συμβεί το παραμικρό στον αγώνα που λόγω της ιδιαιτερότητας που υπάρχει μεταξύ των Σέρβων και των Κροατών οπαδών, η UEFA έχει χαρακτηρίσει ως υψηλής επικινδυνότητας.

Τέλος θα πρέπει να επισημανθεί ότι το χθες το βράδυ μια μεγάλη ομάδα οπαδών του Ολυμπιακού και του Ερυθρού Αστέρα, βγήκαν στο κέντρο της Αθήνας και ξεκινώντας από τον Μοναστηράκι κατευθύνθηκαν προς το Σύνταγμα, όπου είχαν πληροφορίες πως βρισκόντουσαν οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, όμως έπεσαν σε μπλόκο της Αστυνομίας, που τους σταμάτησε και τους ανάγκασε να γυρίσουν στο Μοναστηράκι.

Keywords
Τυχαία Θέματα