Μαξίμου για Σούλτς: Mας είπε ότι μπορούμε να ζητήσουμε εξαίρεση από το Σύμφωνο Σταθερότητας

Σε διαρροές για τις συνομιλίες του Μάρτιν Σούλτς με τον πρωθυπουργό προβαίνουν κυβερνητικές πηγές. Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτουν, ο κ.Σούλτς διατύπωσε την θέση ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να βρίσκεται υπό πίεση, δεδομένου του βάρους που σηκώνει στο προσφυγικό ζήτημα.

Χαρακτηριστικά, όπως προσθέτουν οι ίδιες πηγές, αναφέρθηκε στην ρήτρα εξαίρεσης από το Σύμφωνο Σταθερότητας, που ισχύει για χώρες, οι οποίες αντιμετωπίζουν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Τι ειπώθηκε

μακρία από τις κάμερες σύμφωνα με το Μαξίμου

Για το ζήτημα του Ελληνικού προγράμματος, αναγνωρίστηκε από τον κ. Σούλτς η ανάγκη να συνεχιστούν οι επαφές της ελληνικής πλευράς με την Επίτροπο Μοσκοβισί, προκειμένου να επιλυθούν τα εκκρεμή ζητήματα, εν όψει και της επικείμενης συνεδρίασης του Eurogroup.

Οι δύο πλευρές εμφανίστηκαν σύμφωνες στην θέση ότι η αποτελεσματική διαχείριση των προσφυγικών ροών συναρτάται με την δημιουργία κέντρων ταυτοποίησης και επανεγκατάστασης προσφύγων στην Τουρκία, καθώς και με την ενίσχυση της φύλαξης των Τουρκικών συνόρων.

Ο κ. Σούλτς καλωσόρισε την πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί την Τουρκία λέγοντας ότι ο Πρωθυπουργός θα βρεθεί στην γειτονική χώρα και εκ μέρους της ΕΕ.

Όπως και στην τετραμερή συνάντηση που προηγήθηκε, και στην συνάντηση ΤσίπραΣούλτς επιβεβαιώθηκε η ανάγκη να ενισχυθεί η συνεργασία Ελλάδας – ΕΕ, και να απορροφηθούν τα κονδύλια που έχουν προβλεφθεί για την στήριξη της Ελλάδας στο προσφυγικό ζήτημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα