Συγνώμη του Facebook για τον σχεδιασμό της «Καλύτερης χρονιάς για σένα»

Το Facebook ζήτησε συγγνώμη για την «αλγοριθμική σκληρότητα» με την εφαρμογή «Έτος στην αναθεώρηση», επειδή ανάγκασε έναν χρήστη να αναβιώσει το χαμό της κόρης του, που πέθανε στα έκτα γενέθλιά της τον Ιούνιο.

Η εφαρμογή «Έτος στην Αναθεώρηση» συλλέγει αυτόματα τις φωτογραφίες που συγκεντρώνουν τα περισσότερα «Μου Αρέσει» και στη συνέχεια τα βάζει σε μια σειρά δημιουργώντας το προσωπικό χρονοδιάγραμμα του κάθε χρήστη. Μάλιστα το χρονοδιάγραμμα φέρει τον τίτλο «Ήταν μια σπουδαία χρονιά! Ευχαριστώ που

υπήρξατε μέρος της».

Ο συγγραφέας Eric Meyer είπε ότι απέφυγε το «Έτος στην Αναθεώρηση» και σοκαρίστηκε όταν έλαβε την εικόνα της κόρης του Ρεμπέκα, που πέθανε πριν από λιγότερο από ένα χρόνο αφότου διαγνώσθηκε από όγκο στον εγκέφαλο.

«Το να μου δείξει το πρόσωπο της Ρεμπέκα με τον τίτλο «Πώς ήταν αυτός ο χρόνος σου» (Here’s what your year looked like!) είναι ενοχλητικό. Είναι λάθος, και το να έρχεται από ένα πραγματικό πρόσωπο είναι λάθος. Όμως το να έρχεται από ένα κώδικα είναι ατυχές. Αυτά είναι σκληρά προβλήματα», έγραψε ο Meyer.

O Meyer πρότεινε στο Facebook να ρωτάει τους χρήστες αν θα ήθελα να δουν ένα κομμάτι του χρονοδιαγράμματος και να έχουν την επιλογή του ναι ή του όχι, και μάλιστα αν η απάντηση είναι όχι , να ερωτηθούν αν θέλουν να τους το ξαναπροτείνουν μετά από κάποιο διάστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα