Συγκέντρωση Σύνταγμα 8 Μαρτίου – Τέμπη: Μεγάλη πορεία στο κέντρο της Αθήνας

«Στείλε όταν φτάσεις. Δεν έφτασε ποτέ. Εκδίκηση θα πάρουμε για σένανε μικρέ» είναι το σύνθημα που φωνάζει το πλήθος που έχει συγκεντρωθεί σήμερα 8/3 στο κέντρο της Αθήνας προκειμένου να συμμετέχει στις μαζικές κινητοποιήσεις για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη. Φοιτητικοί σύλλογοι, το ΠΑΜΕ, η ΑΔΕΔΥ και πληθώρα συλλογικοτήτων και συνδικάτων βρίσκονται αυτή την ώρα στο κέντρο και δίνουν

τον παλμό στην συγκέντρωση, στην οποία έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 50.000 πολίτες.

Τα κύρια αιτήματα των διαδηλωτών είναι να μπει τέρμα στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το σιδηροδρομικό δυστύχημα.  Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω των συγκεντρώσεων και πορειών διαμαρτυρίας προς την Βουλή. Ειδικότερα, έχει διακοπεί η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας από τους στύλους του Ολυμπίου Διός, στη Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της Σέκερη, στην οδό Πανεπιστήμιου και στην οδό Σταδίου. Όλες οι πορείες θα καταλήξουν στο Σύνταγμα έξω από τη Βουλή.

«Χειρόφρενο» στα ΜΜΜ

Τα μόνα μέσα μαζικής μεταφοράς που θα λειτουργήσουν σήμερα στην Αθήνα, για περιορισμένο χρονικό διάστημα, είναι το μετρό και το τραμ. Συγκεκριμένα, έως τις 4 το απόγευμα σήμερα Τετάρτη, θα κυκλοφορούν οι συρμοί του μετρό Γραμμές 2 και 3 λόγω της συμμετοχής των σωματείων εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ. Κατά το χρονικό αυτό διάστημα λειτουργίας των Γραμμών 2 και 3 του μετρό, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. οι σταθμοί «Σύνταγμα», «Πανεπιστήμιο», «Ομόνοια», «Μοναστηράκι» και «Ευαγγελισμός» θα παραμείνουν κλειστοί και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς δίχως να πραγματοποιούν στάση. Η Γραμμή 1 του μετρό «Πειραιάς-Κηφισιά» και το τραμ θα λειτουργήσουν έως τις 5 το απόγευμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα