Σύγχυση για το αν θα παραμείνουν στη χώρα μας τα τεχνικά κλιμάκια

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, η ελληνική πλευρά έχει προσκομίσει όλα τα στοιχεία, που είχε στη διάθεσή της, στα τεχνικά κλιμάκια των Θεσμών, που βρίσκονται στο ξενοδοχείο Χίλτον, σημειώνοντας ότι «αν θέλουν μπορούν να φύγουν ακόμη και απόψε το βράδυ ή αύριο το πρωί».

Οι ίδιοι κύκλοι διευκρινίζουν ότι «η κυβέρνηση δεν διώχνει τους εμπειρογνώμονες από την Αθήνα, καθώς αν θέλουν μπορούν να παραμείνουν για να επεξεργαστούν τα στοιχεία που τους δόθηκαν στην διάρκεια του Σαββατοκύριακου».

Βέβαια,

αυτό έρχεται σε αντιδιαστολή με αυτά που μετέφεραν στελέχη των δανειστών, οι οποίοι ανέμεναν ότι οι τεχνικές διεργασίες θα συνεχίζονταν και την επόμενη εβδομάδα, με την έλευση ενός ακόμη κλιμακίου αρμόδιου για τα διαρθρωτικά και τις τράπεζες.

Ενδεικτικό του μεγάλου ενδιαφέροντος είναι το γεγονός, πως το ξενοδοχείο Hilton, όπου έχει καταλύσει η αποστολή των τεχνικών κλιμακίων των δανειστών, «πολιορκείται» από τηλεοπτικές κάμερες και φωτορεπόρτερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται «Το Βήμα», για λόγους τήρησης της μυστικότητας που ζήτησε η ελληνική πλευρά ορισμένα στελέχη των διεθνών αποστολών που ζουν μόνιμα στην Αθήνα έκλεισαν δωμάτια στο ξενοδοχείο ώστε να μην γίνονται αντιληπτοί κατά την είσοδο ή την έξοδο από αυτό.

Εξάλλου, την επόμενη εβδομάδα αναμένονται νέες αποστολές με βασική αρμοδιότητα τα διαρθρωτικά και τον τραπεζικό τομέα, ενώ αναμένεται να εξεταστούν οι τρόποι κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού τους επόμενους 12-14 μήνες.

Πηγή: tovima.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα