Στους 310 οι διασωθέντες από το “Norman Atlantic”

Με πιο γρήγορους ρυθμούς συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης από το πλοίο «Norman Atlantic», το οποίο μάλιστα έχει πάρει κλίση 7 μοιρών. Μέχρι τώρα έχουν διασωθεί 310 από τους 478 επιβαίνοντες, ενώ έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι 85 επιβάτες που διασώθηκαν επιβιβάστηκαν στο πλοίο «San Giorgio».

Χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε με το γιο του άτυχου Γ. Δούλη που ήταν ο επιβάτης που έχασε τη ζωή του. Ο γιος του άτυχου επιβάτη βρίσκεται στην Ελβετία

όπου περίμενε εκεί τον πατέρα του. Ο πρωθυπουργός του εξέφρασε τα συλλυπητήρια του και τη βαθιά του λύπη για τον άδικο χαμό του πατέρα του και του ευχήθηκε να είναι δυνατός, να έχει κουράγιο και να εμψυχώσει τη μητέρα του που πέρασε και αυτή, μεγάλη περιπέτεια.

Επίσης, δύο ελικόπτερα «Σούπερ Πούμα» της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και ένα S-70 Aegean Hawk του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού συμμετέχουν πλέον στην επιχείρηση απεγκλωβισμού των επιβαινόντων, έγινε γνωστό από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Παράλληλα, η φρεγάτα «Ναυαρίνο», που όπως είναι γνωστό διαθέτει επίσης ελικόπτερο, πλησιάζει την Κέρκυρα. Τέλος 2 αεροσκάφη C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας έχουν προσγειωθεί στα αεροδρόμια του Λέτσε και του Μπάρι για να παραλάβουν Έλληνες διασωθέντες.

Keywords
Τυχαία Θέματα