Στους 27 οι νεκροί από τη σύγκρουση τρένων – Έρευνες στα συντρίμμια

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Στους 27 έχει ανέλθει ο αριθμός των νεκρών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην Ιταλία, ενώ οι τραυματίες υπερβαίνουν τους 50. Μεταξύ των τραυματιών, οι 18 τουλάχιστον νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ ανάμεσα στους νεκρούς περιλαμβάνεται και ένας εκ των μηχανοδηγών.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Οι ιταλικές αρχές δεν θεωρούν τον απολογισμό αυτό οριστικό, καθώς οι έρευνες από τα σωστικά συνεργεία στα συντρίμμια των δύο τρένων συνεχίζονται και ο μοιραίος κατάλογος αναμένεται να αυξηθεί.

«Κάντε ησυχία. Πρέπει να ακούσουμε τις κραυγές

αυτών που βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια», φώναζαν με μεγάφωνα οι άνδρες των συνεργείων σε μία προσπάθεια να ανασύρουν ζωντανούς τους εγκλωβισμένους που παραμένουν κάτω από τα συντρίμμια των τρένων.

Ψάχνουν την αιτία

Η αιτία του δυστυχήματος αποτελεί το κεντρικό θέμα των ιταλικών ΜΜΕ με τα περισσότερα να μεταδίδουν ότι πρόκειται πιθανότατα για ανθρώπινο λάθος. Κάποια άλλα ΜΜΕ παρουσιάζουν ως πιο πιθανή αιτία την μηχανική βλάβη.

Σύμφωνα με αναφορά της εφημερίδας La Republica σε αυτό το κομμάτι της σιδηροδρομικής γραμμής, δεν υπάρχει αυτοματισμός, αλλά ένα σύστημα εφημεριών μεταξύ των σταθμών. Και οι δύο αρμόδιοι για τα δύο διαφορετικά τρένα σταθμοί έδωσαν εντολή στις αμαξοστοιχίες να κινηθούν κανονικά.

Οριστικές απαντήσεις για τα αίτια του δυστυχήματος θα δώσουν τα «μαύρα κουτιά» των τρένων, το ένα εκ των οποίων έχει ήδη εντοπιστεί και ανακτηθεί, ενώ το άλλο μοιάζει να είναι κατεστραμμένο.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, κατά την επίσκεψή του στον τόπο του δυστυχήματος, είπε: «Yπάρχει θυμός και δάκρυα για τις ζωές αυτές που χάθηκαν και για τις οικογένειές τους. Αλλά υπάρχει και πάρα πολύς θυμός. Η Ιταλία έχει το δικαίωμα να μάθει την αλήθεια. Θέλουμε να πέσει άπλετο φως πάνω σε όλη αυτή την υπόθεση».

Το άρθρο Στους 27 οι νεκροί από τη σύγκρουση τρένων – Έρευνες στα συντρίμμια εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα