Στους 16 οι νεκροί από το σεισμό στην Ιταλία

60 νεκροί και 300 τραυματίες είναι ο απολογισμός του ισχυρού σεισμού μεγέθους 5,8 Ρίχτερ που έπληξε χθες την περιοχή της Εμίλια Ρομάνα, στη βόρεια Ιταλία.

Τον ισχυρό σεισμό ακολούθησαν εξήντα μετασεισμικές δονήσεις χθες το βράδυ και πολλοί κάτοικοι αναγκάστηκαν να περάσουν τη νύχτα στην ύπαιθρο και στα αυτοκίνητά τους ενώ χιλιάδες άλλοι -τα σπίτια των οποίων είχαν υποστεί ζημιές- διανυκτέρευσαν σε καταυλισμούς και ξενοδοχεία.

Σε έκτακτη συνεδρίαση προχώρησε το υπουργικό συμβούλιο προκειμένου να εξετάσει μέτρα βοήθειας προς τους σεισμοπαθείς, ενώ ο πρωθυπουργός Μόντι

δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση του θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να ανοικοδομηθεί η περιοχή που είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία της χώρας.

Οι σεισμολόγοι αναφέρουν πως ενδέχεται οι μετασεισμικές δονήσεις να συνεχιστούν ακόμη και επί χρόνια, λόγω της πίεσης που ασκεί η αφρικανική πλάκα επί της ευρωπαϊκής και η οποία, στην Ιταλία, προκαλεί την σύγκρουση της οροσειράς των Απεννίνων με την πεδιάδα Παντάνα όπου βρίσκεται και η Εμίλια Ρομάνια.

πηγή: mega.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα