Αντισυλληπτικό χάπι για τους άνδρες!

Η ανακάλυψη ενός γονιδίου που παίζει κύριο λόγο στην ανάπτυξη του σπέρματος, μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία ενός μη ορμονικού αντισυλληπτικού για τον ανδρικό πληθυσμό, σύμφωνα με νέα βρετανική έρευνα.

Διάφορες επιστημονικές ομάδες σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να αναπτύξουν ένα μη ορμονικό ανδρικό αντισυλληπτικό, ως εναλλακτική λύση στο γυναικείο ορμονικό αντισυλληπτικό χάπι εδώ και και πολύ καιρό, όμως είναι η πρώτη φορά

που εντοπίζεται ένα γονίδιο, το οποίο ελέγχει την αρχική δημιουργία, αλλά την μετέπειτα ανάπτυξη του σπέρματος.
Η ανακάλυψη του γονιδίου θα μπορούσε επίσης μέσα στην επόμενη δεκαετία, να οδηγήσει σε νέες θεραπείες για την ανδρική υπογονιμότητα, τουλάχιστον σε εκείνες τις περιπτώσεις που το πρόβλημα οφείλεται σε δυσλειτουργία του εν λόγω γονιδίου.
Οι ερευνητές ανακάλυψαν το συγκεκριμένο γονίδιο, όταν τροποποίησαν τον γενετικό κώδικα των πειραματόζωων για να δουν ποια από αυτά θα γίνονταν στείρα. Στη συνέχεια, αναζήτησαν τις μεταλλάξεις που προκαλούσαν την στειρότητα και τελικά εντόπισαν το γονίδιο Katnal1, το οποίο ρυθμίζει μία πρωτεΐνη που, με τη σειρά της, είναι ζωτική για τη λειτουργία εκείνων των κυττάρων, τα οποία ρυθμίζουν την ανάπτυξη και ωρίμανση του σπέρματος. Χωρίς την εν λόγω πρωτεΐνη, το σπέρμα αδυνατεί να σχηματισθεί πλήρως.
Τέλος οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι δεν θα είναι τόσο εύκολο το αντισυλληπτικό χάπι να πετύχει τον στόχο του, χωρίς όμως να προκαλέσει ανεπιθύμητες ή και επικίνδυνες παρενέργειες στον οργανισμό των ανδρών.

Πηγή:Healthnews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα