Στους 147 οι νεκροί από την κατάρρευση κτιρίου στο Μπαγκλαντές

Τουλάχιστον 147 νεκροί είναι μέχρι στιγμής ο απολογισμός από την κατάρρευση οκταώροφου κτηρίου στην πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές, ενώ ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί καθώς πολλοί βρίσκονται ακόμα παγιδευμένοι, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας στη Ντάκα.

Στο κτίριο στεγάζονταν κυρίως μονάδες παραγωγής ενδυμάτων, καταστήματα και γραφεία, ενώ σύμφωνα με υπαλλήλους των κλωστοϋφαντουργικών μονάδων, απασχολούνταν περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι.

«Ο αριθμός των νεκρών ίσως αυξηθεί, καθώς πολλοί εξακολουθούν να βρίσκονται παγιδευμένοι κάτω από τα

συντρίμμια», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο αρχηγός της αστυνομίας, Χαμπιμπούρ Ραχμάν.

Οι περισσότεροι εκ των νεκρών είναι γυναίκες οι οποίες εργάζονταν στις τέσσερις μονάδες παραγωγής ενδυμάτων που στεγάζονταν στο κτήριο.

Αξιωματούχοι δήλωσαν την Τετάρτη ότι πάνω από 1.000 άτομα τραυματίστηκαν εξαιτίας του ατυχήματος.

Οι προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων από τα ερείπια, βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η κυβέρνηση κήρυξε την Παρασκευή, ως ημέρα πένθους για τη χώρα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι θα καταβάλει μισό εκατομμύριο δολάρια για την αποζημίωση των θυμάτων.

Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών Μοχιουντίν Χαν Αλάμτζιρ ανέφερε ότι η κατασκευή του κτηρίου δεν πληρούσε τις απαιτούμενες προδιαγραφές και έδωσε εντολή για την διεξαγωγή έρευνας σχετικά με το δυστύχημα. Επίσης τόνισε ότι θα αποδοθούν ευθύνες τους υπευθύνους αυτής της τραγωδίας.

«Σήμερα δεν θέλαμε να δουλέψουμε επειδή είχαν φανεί ρωγμές στο κτήριο. Όμως οι υπεύθυνοι των βιοτεχνιών μας ανάγκασαν να δουλέψουμε», δήλωσε μια εργαζόμενη, η οποία διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα