Στουρνάρας: «Ανοιχτό το θέμα των απολύσεων»

«Οι απολύσεις στο δημόσιο είναι ένα θέμα ανοιχτό για την τρόικα. Εμείς δεν θα θέλαμε απολύσεις», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στην εκπομπή «Ανατροπή», στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Υπενθυμίζεται πως το πλαίσιο της «κινητικότητας» στον δημόσιο τομέα, αναμένεται να αλλάξει άρδην, κατόπιν των προτάσεων που έκανε η ειδική ομάδα στελεχών του Δημοσίου που συστήθηκε στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε αισιόδοξος πως «δεν θα χρειαστεί να πάρουμε πρόσθετα μέτρα», προσθέτοντας στη συνέχεια «υπό την προϋπόθεση πως θα εφαρμόσουμε το δημοσιονομικό πρόγραμμα». Η δήλωση αυτή έρχεται την ίδια μέρα που ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, μίλησε για βαθύτερη ύφεση και διόγκωση της ανεργίας στην Ελλάδα.

Όσο για το θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού –το οποίο επανέφερε στη δημοσιότητα η δήλωση της Ευρωπαίας επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη που ανέφερε πως το συγκεκριμένο ζήτημα παραμένει «ανοιχτό»– ο κ. Στουρνάρας δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να μειώσει τον κατώτατο μισθό, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Ο κατώτατος μισθός είναι αντικείμενο διαβούλευσης της κυβέρνησης και τον κοινωνικών εταίρων. Η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να μειώσει τον κατώτατο μισθό. Δεν πρόσεξα τι ακριβώς είπε η κυρία Δαμανάκη. Όσο για τον κ. Μέργο, είναι ένας σοβαρός άνθρωπος».

Και ο κ. Στουρνάρας συμπλήρωσε: «Εμείς προσπαθούμε να μειώσουμε τις τιμές. Πέφτουν οι τιμές. Το 2013, ύστερα από αρκετό καιρό, θα έχουμε αρνητικό πληθωρισμό. Πάντως, δουλειά μου είναι να ανησυχώ. Στο έλλειμμα είμαστε εντός στόχων».

Όλα αυτά, τη στιγμή που η τρόικα έχει έρθει στην Αθήνα θέτοντας τις δικές της «κόκκινες γραμμές» στα θέματα των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, των αποκρατικοποιήσεων και του φορολογικού συστήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Στουρνάρας, Ανοιχτό,stournaras, anoichto