Στον εισαγγελέα οι συλληφθείσες στα επεισόδια της Χαλκιδικής

Ενώπιον του εισαγγελέα αναμένεται να παρουσιαστούν οι τρεις γυναίκες οι οποίες προσήχθησαν το πρωί της Κυριακής, όταν στη διάρκεια διαμαρτυρίας ενάντια στη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική, προσπάθησαν να εμποδίσουν αυτοκίνητο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» να προσεγγίσει τις εγκαταστάσεις και απωθήθηκαν από αστυνομικούς.

Κάτοικοι της Χαλκιδικής έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση συμπαράστασης στα δικαστήρια του Πολυγύρου.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη, ο οποίος, κατά τα χθεσινά επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών

και αστυνομικών στη θέση Καρατζά στο δάσος Κάκκαβος, φέρεται ότι πυροβόλησε με κυνηγητικό όπλο εναντίον αστυνομικών.

Η ένταση άρχισε από νωρίς το πρωί, όταν κάτοικοι της βορειανατολικής Χαλκιδικής, μεταξύ των οποίων και μία ομάδα γυναικών, συγκεντρώθηκαν στην περιοχή ζητώντας να σταματήσουν οι παράνομες, όπως τις χαρακτήρισαν, εργασίες της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός».

Τέσσερις αστυνομικοί, οι οποίοι τραυματίστηκαν από σκάγια μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Πολυγύρου. Από αυτούς οι τρεις πήραν εξιτήριο, ενώ ο ένας που έφερε βαρύτερα τραύματα, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει η ζωή του, διακομίστηκε στο νοσοκομείο 424 στη Θεσσαλονίκη. Το μεσημέρι παρασχέθηκαν πρώτες βοήθειες στο ίδιο νοσοκομείο σε τρεις αστυνομικούς και μία διαδηλώτρια που τραυματίστηκαν ελαφρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα