Στον ELA προσέφυγαν για ρευστότητα δύο ελληνικές τράπεζες

Στον έκτακτο μηχανισμό παροχής ρευστότητας προσέφυγαν δύο ελληνικές τράπεζες όπως επιβεβαιώθηκε Την προσφυγή δύο ελληνικών τραπεζών στον έκτακτο μηχανισμό παροχής ρευστότητας (ELA) επιβεβαίωσαν πηγές της Τράπεζας της Ελλάδος. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκεται για την Alpha Bank και

τη Eurobank.

Μάλιστα, στέλεχος της Eurobank το οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters επιβεβαίωσε ότι είχε κάνει αίτηση για την επείγουσα χρηματοδότηση, ενώ όπως σημείωσε το πρατορείο η Alpha Bank δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Όπως έγραψε η εφημερίδα «Έθνος» οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονταν ένα βήμα πριν από την προσφυγή στο μηχανισμό προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα ρευστότητας, καθώς οι πιέσεις εντείνονται και από τις εκροές καταθέσεων στις οποίες προχωρούν τις τελευταίες ημέρες επιχειρήσεις και ιδιώτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αμέσως επόμενο διάστημα η Τράπεζα της Ελλάδος θα προσφύγει στον Εκτακτο Μηχανισμό Ρευστότητας (ELA), προκειμένου να εξασφαλίσει ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα εν όψει και των νέων εκδόσεων εντόκων γραμματίων του ελληνικού Δημοσίου για τη χρηματοδότηση των δανειακών αναγκών. Η έκδοση κατά πάσα πιθανότητα θα πραγματοποιηθεί στις 6 Φεβρουαρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα