Στοιχεία για το κόστος μεταφοράς μαθητών ζητεί το ΥΠΕΣ από τις περιφέρειες

Μέχρι την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου ζητεί το υπουργείο Εσωτερικών (ΥΠΕΣ) από τις Περιφέρειες να παράσχουν στοιχεία εκτιμώμενου κόστους μεταφοράς μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για το χρονικό διάστημα από 1-9-2014 έως 31-12-2014, καθώς και αριθμού μεταφερόμενων μαθητών

Ειδικότερα θα πρέπει να αναγράψουν τα στοιχεία που αφορούν τον αριθμό των μεταφερόμενων μαθητών που δικαιούνται μεταφοράς με όλους τους διαθέσιμους τρόπους, δηλαδή με μαθητικά δελτία, με ίδια μέσα των περιφερειών & των δήμων, με δημόσιες συμβάσεις υπηρεσιών, καθώς

και τους δικαιούχους επιδομάτων, ανά περιφερειακή ενότητα. Τα αναγραφόμενα στοιχεία θα αφορούν στην υφιστάμενη κατάσταση, κατά την ημερομηνία υποβολής.

Σε ό,τι αφορά το εκτιμώμενο κόστος μεταφοράς για το χρονικό διάστημα από 1-9-2014 έως και 31-12-2014, τα ποσά θα περιλαμβάνουν χωριστά το κόστος των ειδικών μαθητικών δελτίων, της χρήσης των ιδίων μέσων των δήμων & των περιφερειών, το κόστος μεταφοράς με δημόσια σύμβαση υπηρεσιών, καθώς και των επιδομάτων προς τους μαθητές για τις περιπτώσεις αδυναμίας πραγματοποίησης της μεταφοράς με τους προηγούμενους τρόπους.

Στο θέμα της μεταφοράς μαθητών αναφέρθηκε με δηλώσεις του και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θ. Λεονταρίδης κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ. Παραδεχόμενος ότι το πρόβλημα παραμένει, είπε ότι «θα πρέπει να ξεκινήσουμε από μηδενική βάση, προκειμένου να δοθεί λύση».

Keywords
Τυχαία Θέματα