«Στο τραπέζι» ακόμη μια φορά για τα εργασιακά…

«Αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις της τρόικας με το υπουργείο Εργασίας παραμένουν τα εργασιακά, καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών επιμένουν στις αποζημιώσεις και τα κατώτατα όρια αποδοχών. Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης θα συναντηθεί με το κλιμάκιο της τρόικας σήμερα (Τρίτη) με στόχο την αναζήτηση συμβιβαστικής λύσης.

Η τρόικα απαιτεί νέα μείωση κατά 50% στις αποζημιώσεις, ζητώντας να μην ξεπερνά τους 12 μισθούς το καταβαλλόμενο ποσό, ανεξαρτήτως

των ετών προϋπηρεσίας και της προειδοποίησης (ή όχι). Την ίδια στιγμή, η τρόικα ζητεί να μειωθεί στο μισό και ο χρόνος προειδοποίησης, γεγονός που οδηγεί σε περαιτέρω μειώσεις, με βάση τις ρυθμίσεις που είχαν υιοθετηθεί με το προηγούμενο μνημόνιο.

Το κλιμάκιο της τρόικας επιμένει στο πάγωμα του κατώτατου μισθού στα 586 ευρώ, με κατάργηση της κλίμακας των τριετιών, που προβλέπονται στην ΕΓΣΣΕ, ενώ θέτει και θέμα ενίσχυσης της ευελιξίας στο ωράριο λειτουργίας όλων των επιχειρήσεων, στο πλαίσιο διευθέτησης του χρόνου εργασίας, ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα