Στο «κόκκινο» η Βρετανία- Οι τρομοκράτες ήταν έτοιμοι για το «χτύπημα»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Φόβος και τρόμος επικρατεί στην Μεγάλη Βρετανία μετά τις απειλές των τρομοκρατών πως η χώρα βρίσκεται στη λίστα με τους στόχους τους. Οι Αρχές έκαναν εφόδους σε σπίτια, ενώ έξι άτομα 22 έως 32 ετών, ύποπτα για τρομοκρατία, συνελλήφθησαν και κρατούνται.

Η Βρετανία είναι δεύτερη στη σειρά σε επίπεδο συναγερμού και οι δυνάμεις της χώρας βρίσκονται σε εγρήγορση καθώς φοβούνται μια πιθανή αιματηρή επίθεση.

Οι αρχές βρήκαν τέσσερις άντρες στο Ντέρμπι, έναν στο Μπάρτον ον Τρεντ της κεντρικής Αγγλίας και μία γυναίκα στο Λονδίνο και τους

συνέλαβαν με την κατηγορία πως είχαν οργανώσει τρομοκρατική επίθεση στη χώρα.

Σε ανακοίνωση της η Βορειοανατολική Αντιτρομοκρατική Μονάδα προσπαθεί να καθησυχάσει τους πολίτες χωρίς ωστόσο να επαναπαυτούν.

«Καταλαβαίνουμε ότι οι κάτοικοι της περιοχής ενδεχομένως να ανησυχούν μετά τις συλλήψεις αυτές. Η τοπική αστυνομία θα βρίσκεται όπως πάντα στη διάθεση οποιουδήποτε ανησυχεί», αναφέρει σε ανακοίνωση της.

Και συνεχίζει: «Ζητάμε από τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν σε επαγρύπνηση αλλά να μην πανικοβληθούν και τους ευχαριστούμε για την συνδρομή, την υποστήριξη και την κατανόησή τους».

Ο επικεφαλής της βρετανικής υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών δήλωσε πριν από λίγες ημέρες πως οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους εκμεταλλεύονται την εμπόλεμη κατάσταση της Συρίας, για να οργανώνουν τον τρόπο που θα σπείρουν τον θάνατο.

Το άρθρο Στο «κόκκινο» η Βρετανία- Οι τρομοκράτες ήταν έτοιμοι για το «χτύπημα» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα