Στο εσωτερικό λειτουργεί πέμπτη φάλαγγα

Στην κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, την οποία χαρακτήρισε ζοφερή και επικίνδυνη αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη συνδιάσκεψη του κόμματος, το μεσημέρι της Κυριακής(26/1). Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε την αντιπολίτευση για το γεγονός ότι «κινδυνεύουμε να χάσουμε το κοινωνικό και θεσμικό στοίχημα» και αυτό γιατί «ακυρώνονται με πάθος

οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις κοινωνικής συναίνεσης» όπως τόνισε.

Ο κ. Βενιζέλος, πρόσθεσε ότι η χώρα «με χίλιους κόπους και βάσανα ετοιμάζεται να κερδίσει το στοίχημα της οικονομίας και της οριστικής εξόδου από την κρίση». «Φάγαμε τον γάιδαρο και μας έμεινε η ουρά του», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Κατηγορώντας συνολικά την αντιπολίτευση ότι επενδύει στην αποτυχία της χώρας, είπε ότι «δεν κατανοεί ή υποδύεται ότι δεν κατανοεί τι συμβαίνει στην Ευρώπη και διεθνώς και τι είναι αυτό που παίζεται με την Ελλάδα τώρα που έχουμε επιτύχει αυτά τα αποτελέσματα».

Υποστήριξε, επίσης, ότι όταν στο εξωτερικό ζητείται αναγνώριση των θυσιών και των επιτευγμάτων του ελληνικού λαού και να γίνει κατανοητό με πολιτική οξυδέρκεια ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να βγει από το μνημόνιο και να επανέλθει στην κανονικότητα μιας χώρας μέλους της Ε.Ε, στο «εσωτερικό λειτουργεί διαρκώς μια πέμπτη φάλαγγα που λυπάται όταν η χώρα έχει αποτελέσματα. Στο εσωτερικό ζούμε μια κατάσταση γεμάτη από ένταση, πρώιμη αλαζονεία νέων ή παλαιών φορέων, μια εμμονική διεκδίκηση της εξουσίας», όπως είπε, κάνοντας λόγο ακολούθως για «ανύπαρκτο σχέδιο που απειλεί να μας γυρίσει πίσω στο μηδέν, ή υπό το μηδέν».

Στο πεδίο της οικονομίας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε την πρόοδο που έχει σημειωθεί στα δημοσιονομικά. Ωστόσο τόνισε ότι ο αγώνας που δίνει η κυβέρνηση είναι τραγικά δύσκολος.

«Η κυβέρνηση αγωνίζεται με δυσκολίες γιατί υπάρχει μια διαρκής διαπραγμάτευση», επισήμανε, ενώ παραδέχθηκε λάθη, παραλείψεις και υστερήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα