Δικαστήριο της Κίνας καταδίκασε γνωστό ακτιβιστή

Την φυλάκιση ενός από τους πιο σημαντικούς ακτιβιστές υπέρ των δικαιωμάτων των παιδιών και κατά της διαφθοράς αποφάσισε το Λαϊκό Δικαστήριο του Πεκίνου. Συγκεκριένα καταδίκασε σε τετραετή φυλάκιση τον Σου Ζιγιόνγκ ο οποίος έκανε εκστρατεία για τα δικαιώματα των παιδιών που μένουν σε επαρχίες, ώστε να μπορούν να φοιτούν σε σχολεία στις πόλεις.

Το Λαϊκό Δικαστήριο του Πεκίνου του επέβαλε την παραπάνω ποινή, κατηγορώντας τον για «συγκέντρωση πλήθους με σκοπό τη διατάραξη της δημόσιας

τάξης», αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του δικαστηρίου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πολλοί ακτιβιστές στην Κίνα αντιμετωπίζουν παρόμοιες κατηγορίες, ενώ ο Σου είχε συλληφθεί τον περασμένο Ιούλιο και η δίκη του ξεκίνησε την Τετάρτη. Ο κινέζος ακτιβιστής είπε σύμφωνα με το δικηγόρο του στο δικαστήριο ότι «το τελευταίο ίχνος αξιοπρέπειας των νόμων στην Κίνα έχει καταστραφεί».

Ο Σου, ο οποίος ήταν και στο παρελθόν σε κατ' οίκον περιορισμό, είναι ηγετικό μέλος μιας ομάδας που ζητά από τους αξιωματούχους να αποκαλύψουν τον πλούτο τους. Έχει κάνει επίσης εκστρατεία για τους κρατούμενους που έχουν καταδικαστεί σε θάνατο.

Πολλοί θεωρούν ότι ο Σου μπήκε στο στόχαστρο της κινεζικής κυβέρνησης, λόγω της αυξημένης δημοτικότητας του και της έντονης παρουσίας που έχει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα