Στο 30% θα έφτανε η ανεργία χωρίς τα προγράμματα του Ο.Α.Ε.Δ.

Περίπου στο 30% θα έφτανε το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα, εάν δεν υπήρχαν τα σχετικά προγράμματα και δράσεις του “Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού(Ο.Α.Ε.Δ.)”, όπως εκτιμάται από τη διοίκησή του Οργανισμού.

Ειδικότερα, από τις αρχές του 2010 έως σήμερα σχεδόν 1.130.000 άτομα(εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι ή εκπαιδευόμενοι), έχουν ενταχθεί σε 68 προγράμματα διατήρησης θέσεων εργασίας, προώθησης της απασχόλησης και επαγγελματικής εκπαίδευσης του Ο.Α.Ε.Δ. συνολικού προϋπολογισμού 3,85 δισ. ευρώ. Η συνολική

απορροφητικότητα των δράσεων αυτών έχει προσεγγίσει μέχρι σήμερα το 84% του συνόλου των διαθέσιμων θέσεων, ενώ ως προς την απορρόφηση κοινοτικών πόρων (Ε.Σ.Π.Α.) το ποσοστό απορρόφησης έφθασε το 45%.

Παράλληλα, στα μέτρα του Ο.Α.Ε.Δ. για την κοινωνική προστασία των ανέργων και των εργαζομένων συμπεριλαμβάνονται επιδόματα ανεργίας, προγράμματα πλησίον της σύνταξης, κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των μακροχρόνια ανέργων, παροχές οικογένειας καιμητρότητας εντάσσονται περίπου 1.200.000 άτομα. Οι συγκεκριμένες δράσεις εκτιμάται ότι θα κοστίσουν το τρέχον έτος 2,2 δισ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα