Στις Βρυξέλλες σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθούν ενέργεια και φορολογική πολιτική στο πλαίσιο των προσπαθειών της Ε.Ε. για την προώθηση της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της ανταγωνιστικότητας

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα αξιολογήσει την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην ολοκλήρωση της εσωτερικής αγοράς ενέργειας και στην ανάπτυξη των δικτύων, με σκοπό να τεθεί τέλος

μέχρι το 2015 στην απομόνωση ορισμένων κρατών-μελών από τα ευρωπαϊκά δίκτυα φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας.

Επίσης, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναμένεται να δώσει έμφαση στην ανάγκη για επενδύσεις, καθώς και στην πολλαπλότητα των πηγών ενέργειας στην Ευρώπη. Αναμένεται, ακόμη, να ζητήσει περαιτέρω δράσεις στο θέμα των τιμών και του υψηλού κόστους της ενέργειας.

«Σταθεροποιήσαμε τη χώρα στην Ευρώπη. Σταθεροποιούμε τη χώρα στον παγκόσμιο χάρτη. Ευκαιρίες, εξωστρέφεια και επενδύσεις. Έτσι πολεμάμε και έτσι θα νικήσουμε την ανεργία που είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του τόπου», είπε ο Αντώνης Σαμαράς, χτες, μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Αύριο θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Έντα Κένι, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στη χώρα μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα