Με μαθήματα κατεύθυνσης συνεχίζονται οι Πανελλήνιες

Ομαλά διεξάγονται οι πανελλαδικές εξετάσεις με τους υποψηφίους σήμερα να διαγωνίζονται στη Νεοελληνική Λογοτεχνία Θεωρητικής Κατεύθυνσης και στη Φυσική Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης και των δύο κύκλων.

Την Παρασκευή οι εξετάσεις θα συνεχιστούν με τέσσερα ακόμη μαθήματα κατεύθυνσης: Ιστορία Θεωρητικής Κατεύθυνσης, Βιολογία Θετικής Κατεύθυνσης, Χημεία – Βιοχημεία Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (Κύκλος Τεχνολογίας και Παραωγής) και Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων

Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (Κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών).

Η ΚΕΕ αναγνωρίζει το λάθος στις Πανελλαδικές

Η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων, μετά τη διερεύνηση του θέματος που προέκυψε έπειτα από την καταγγελία της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας για λάθος στις Πανελλαδικές, προχώρησε σε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως θα δοθεί σχετική οδηγία προς τα βαθμολογικά κέντρα. Ουσιαστικά, η Επιτροπή αναγνωρίζει το λάθος (μάλιστα κάνει λόγο για «ασύμβατη υπόθεση»), ωστόσο προσπαθεί να μετριάσει τις εντυπώσεις, τονίζοντας πως δεν επηρέαζε τη λύση του προβλήματος.

Η ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων έχει ως εξής:

«Η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων (ΚΕΕ) ανακοινώνει ότι στο θέμα Δ3 του μαθήματος «Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας» των Εσπερινών Λυκείων, στο οποίο εξετάστηκαν περίπου πεντακόσιοι υποψήφιοι, δόθηκε μία ασύμβατη υπόθεση, η οποία, ωστόσο, ουδόλως επηρεάζει την επίλυση του θέματος. Η ΚΕΕ με οδηγία της προς τα Βαθμολογικά Κέντρα θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ισότιμη και αντικειμενική βαθμολόγηση όλων των υποψηφίων».

Keywords
Τυχαία Θέματα