Στις 9 Σεπτεμβρίου στις 10 το βράδυ το ντιμπέιτ όλων των αρχηγών

Οριστικοποιήθηκε η ημερομηνία για το ντιμπέιτ ή ελληνικότερα η τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών όλων των κομμάτων, πλην της Χρυσής Αυγής. Το ντιμπέιτ θα γίνει την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου στις 10:00 το βράδυ, ενώ θα διεξαχθεί και δεύτερο στις 14 Σεπτεμβρίου, ανάμεσα σε Αλέξη Τσίπρα και Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Η άτυπη διακομματική που συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι στη Βουλή

οριστικοποίησε την ημερομηνία με συμφωνία όλων των κομμάτων, ενώ για να προκύψει αυτή η συμφωνία χρειάστηκε να υπάρξει τροποποίηση του προγράμματος του προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου για την επίσκεψή του στη ΔΕΘ.

Αύριο θα υπάρξει νέα συνεδρίαση κατά την οποία θα οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες του ντιμπέιτ, όμως όπως φαίνεται υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι δύσκολο να αλλάξουν.

Το ντιμπέιτ όπως πάντα θα γίνει στην ΕΡΤ και συντονιστής θα είναι δημοσιογράφος της, εκτός απροόπτου ο Πάνος Χαρίτος. Οι δημοσιογράφοι που θα συμμετάσχουν κάνοντας ερωτήσεις στους πολιτικού αρχηγούς θα ορισθούν από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, όμως είναι απαραίτητο να είναι πολιτικοί συντάκτες και να είναι μέλη της ΕΣΗΕΑ.

Η τηλεοπτική αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 10 το βράδυ και θα ολοκληρωθεί στη 1 μετά τα μεσάνυχτα, ενώ θα γίνει πάνω σε τέσσερις θεματικές ενότητες και πιο συγκεκριμένα στις ενότητες Κοινωνικό κράτος-Δημόσια διοίκηση, Οικονομία-Ανάπτυξη, Μεταναστευτικό-Προσφυγικό, Εξωτερική Πολιτική, ενώ θα υπάρχει και μια ελεύθερη ενότητα.

Σε δηλώσεις μετά το τέλος της σύσκεψης, ο Τέρενς Κουΐκ, εκ μέρους των ΑνΕλ, ανέφερε ότι ο Πάνος Καμμένος ακύρωσε την ομιλία του στην ΔΕΘ, η οποία είχε καθοριστεί για την 9η Σεπτεμβρίου, ώστε να δοθεί η δυνατότητα να προσδιοριστεί η «τηλεμαχία» εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα