Στις 21 Ιανουαρίου «κληρώνει» για την Κύπρο

Ο πρόεδρος του Εurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, χαιρέτισε τις προσπάθειες της Κύπρου, προκειμένου να εφαρμόσει τις δράσεις που έχει συμφωνήσει με την τρόικα συγκαλώντας παράλληλα συνεδρίαση εκ νέου στις 13 Δεκεμβρίου για να εξεταστούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Κύπρου, με την προϋπόθεση ότι θα έχει ολοκληρωθεί ενδιάμεσα ο διαγνωστικός έλεγχος των κυπριακών τραπεζών.

Στο

Εurogroup εξετάστηκε το προσχέδιο του μνημονίου της Κύπρου, καθώς και τα δομικά στοιχεία του προγράμματος. Οι υπουργοί Οικονομικών δεν εξέτασαν τις χρηματοδοτικές ανάγκες γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη ο διαγνωστικός έλεγχος της Pimco που θα καθορίσει τις κεφαλαιακές ανάγκες του χρηματοπιστωτικού τομέα.
«Το συμβούλιο καλωσόρισε τα σημαντικά πρώτα βήματα που κάνει η Κύπρος, προκειμένου να εφαρμόσει τις δράσεις που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα στο προσχέδιο του Μνημονίου Κατανόησης, συμπεριλαμβανομένων των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής. Το Εurogroup θα εξετάσει τα ενδιάμεσα αποτελέσματα της αξιολόγησης για τις κεφαλαιακές ανάγκες του χρηματοπιστωτικού τομέα και τις επιπτώσεις σχετικά με τις χρηματοδοτικές ανάγκες σε νέα συνεδρίαση στις 13 Δεκεμβρίου», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση μετά το χθεσινό Eurogroup.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν θα ληφθεί απόφαση για την Κύπρο στις 13 Δεκεμβρίου ή στις 21 Ιανουαρίου, οπότε θα πραγματοποιηθεί η επόμενη τακτική συνεδρίαση του Εurogroup, εκείνος είπε: «Ίσως στις 13 Δεκεμβρίου, σίγουρα στις 21 Ιανουαρίου».

«Προσβλέπω σε μια έγκαιρη ολοκλήρωση των ζητημάτων που εξακολουθούν να βρίσκονται σε εκκρεμότητα, όταν θα έχουμε τα αποτελέσματα του διαγνωστικού ελέγχου για τις τράπεζες που πραγματοποιείται τώρα στην Κύπρο», τόνισε ο Όλι Ρεν.

Keywords
Τυχαία Θέματα