Συνεχίζονται οι καταλήψεις από την ΠΟΕ-ΟΤΑ

Συνεχίζονται για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα οι καταλήψεις δημαρχείων και δημοτικών κτιρίων έως και την Πέμπτη από την ΠΟΕ-ΟΤΑ, με έμφαση στις καταλήψεις των γραφείων προσωπικού, ώστε να μην αποσταλούν διαπιστωτικές πράξεις για διαθεσιμότητα υπαλλήλων. 

Για την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση έχουν προκηρύξει διαδοχικές στάσεις εργασίας για το σύνολο των εργαζομένων στους δήμους από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι για την πρωινή βάρδια και από τις

3 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα για την απογευματινή βάρδια.

Στις 13:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση εργαζομένων έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας στην πλατεία Καραϊσκάκη και εν συνεχεία πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών.

Στο έκτακτο συνέδριο της (ΚΕΔΕ) ο πρόεδρός της πήρε θέση κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας προτείνοντας την αναλυτική καταγραφή των αναγκών σε προσωπικό, στον δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και στη συνέχεια τη δημοσιοποίηση και προκήρυξη των κενών θέσεων, ώστε να καλυφθούν άμεσα.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης απέστειλε εγκύκλιο προς όλες τις διευθύνσεις προσωπικού, προκειμένου να καταθέσουν αιτήματα για την κάλυψη άμεσων λειτουργικών αναγκών. Όπως αναφέρει η εγκύκλιος, «για την άμεση κάλυψη λειτουργικών αναγκών και για την ταχύτερη δυνατή αξιοποίηση υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, μετά την κατάργηση της θέσης τους, παρακαλούμε να μας αποστείλετε τα στοιχεία που ζητούνται αναφορικά με κάλυψη θέσεων διοικητικού προσωπικού ΔΕ κατηγορίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα