Στην τελική ευθεία για τις εκλογές με πρώτη στάση το αποψινό (21:00) ντιμπέιτ

Στην τελική ευθεία για την εκλογική αναμέτρηση της 20ης Σεπτεμβρίου μπαίνουμε από σήμερα και το πολιτικό θερμόμετρο αναμένεται να ανέβει με την αποψινή τηλεμαχία ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τους δύο διεκδικητές της πρωτιάς, των δύο κομμάτων που συγκεντρώνουν τα μεγαλύτερα ποσοστά και που βαδίζουν σχεδόν «χέρι-χέρι» στις δημοσκοπήσεις. Στόχος της τελευταίας εβδομάδας οι αναποφάσιστοι οι οποίοι πρέπει

να πειστούν για το πρόγραμμα του ενός ή του άλλου κόμματος, σε μια εξαιρετικά δύσκολη για τη χώρα μας περίοδο και μια κατάσταση η οποία έχει φέρει τους πολίτες στο έσχατο σημείο ανέχειας και αντοχής, μετά από έξι συνεχόμενα χρόνια ύφεσης.

Τα επιτελεία των δύο μονομάχων, των προέδρων της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν στο επίκεντρό τους την όσο το δυνατόν καλύτερη παρουσία γίνεται στο αποψινό ντιμπέιτ και προς αυτή την κατεύθυνση έχουν προετοιμάσει τους αρχηγούς που πρέπει να κερδίσουν απόψε το κοινό με τις απαντήσεις τους, με τη σαφήνεια του λόγου τους, με την ειλικρίνεια που πρέπει να απευθυνθούν στους πολίτες και με βέβαια με το πρόγραμμα που θα εφαρμόσουν την επομένη των εκλογών για να οδηγήσουν επιτέλους τη χώρα, μια χώρα καθημαγμένη, στην έξοδο από την κρίση, την ανεργία, την ύφεση.

Το αποψινό ντιμπέιτ, όπως και το προηγούμενο, θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ, στην οποία και θα διεξαχθεί, αλλά και από όλα τα υπόλοιπα κανάλια. Θα αρχίσει στις 21:00 και για πρώτη φορά θα γίνει προσπάθεια να είναι πιο ζωντανό, πιο αυθόρμητο, καθώς οι αρχηγοί θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν διάλογο, να διαφωνούν με τα όσα έχει πει ο άλλος και βέβαια να θέσουν ερώτηση ο ένας προς τον άλλο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα είναι όρθιοι και απέναντί τους οι δημοσιογράφοι θα είναι καθιστοί, ενώ ο καθένας θα έχει συνεχώς επάνω του από μια κάμερα καθώς η προβολή θα γίνεται σε διπλό πλάνο, έτσι ώστε να καταγράφονται και οι αντιδράσεις τους γενικότερα.

Οι ερωτήσεις θα τεθούν και πάλι από τους 6 δημοσιογράφους που προέρχονται από τα 6 κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, ενώ το συντονισμό θα κάνει ο δημοσιογράφος Πάνος Χαρίτος από την ΕΡΤ. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι δικαίωμα ερώτησης θα έχει και ο συντονιστής αυτή τη φορά.

Το ντιμπέιτ θα απασχολήσουν δύο θεματικές ενότητες, η πρώτη με θέματα εσωτερικής πολιτικής και η δεύτερη με θέματα εξωτερικής πολιτικής. Οι δύο αυτές ενότητες θα περιλαμβάνουν πολλές υποενότητες. Κάθε δημοσιογράφος θα μπορεί να κάνει δύο ερωτήσεις σε κάθε πολιτικό αρχηγό, ο οποίος μετά την απάντηση του άλλου θα έχει το δικαίωμα σχολίου σηκώνοντας μια κόκκινη κάρτα για να πάρει το λόγο. Η ερώτηση θα είναι διάρκειας 30 δευτερολέπτων. Η απάντηση θα πρέπει να δοθεί μέσα σε ενάμιση λεπτό, ενώ ο δημοσιογράφος θα μπορεί να κάνει διευκρινιστική ερώτηση διάρκειας 15 δευτερολέπτων και η απάντηση θα δίνεται σε 30 δευτερόλεπτα.

Όπως έγινε γνωστό θα υπάρξει ένα διαφημιστικό διάλειμμα μετά τη λήξη του πρώτου γύρου του ντιμπέιτ και στον δεύτερο γύρο οι κ.κ. Τσίπρας και Μεϊμαράκης θα κάνουν ο ένας από μια ερώτηση στον άλλο με δυνατότητα σχολιασμού της απάντησης.

Κάθε δημοσιογράφος θα μπορεί να κάνει δύο ερωτήσεις σε κάθε αρχηγό. Μετά την απάντηση του κάθε αρχηγού, ο άλλος πολιτικός θα έχει τη δυνατότητα να κάνει σχόλιο, δείχνοντας «κόκκινη κάρτα» για να πάρει το λόγο.

Θα υπάρξει ένα διαφημιστικό διάλειμμα και στον δεύτερο οι Τσίπρας και Μεϊμαράκης θα κάνουν από μία ερώτηση ένας στον άλλο. Και εδώ θα υπάρχει η δυνατότητα σχολιασμού. Αμέσως μετά θα κάνει από μία ερώτηση ο συντονιστής Πάνος Χαρίτος, πάλι με δυνατότητα σχολιασμού, ενώ στο τέλος θα υπάρξει δίλεπτη τοποθέτηση από τον κάθε πολιτικό αρχηγό. Η τηλεμαχία έχει υπολογιστεί να διαρκέσει περίπου δύο ώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα