Στην Τεχεράνη ο Ερντογάν σήμερα

Συνάντηση με τον Μαχμούτ Αχμεντινετζάντ θα έχει κατά τη διήμερη επίσκεψη του στην Τεχεράνη, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την οποία αναμένεται να έχει συνομιλίες για το επίμαχο ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και τις εξελίξεις στη Συρία, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

Στην κορυφή της ατζέντας των συνομιλιών μεταξύ του Ερντογάν και του Αχμεντινετζάντ είναι η προσεχής συνάντηση για τα πυρηνικά μεταξύ του Ιράν και των έξι παγκόσμιων δυνάμεων καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις στη Συρία.

Ο Τούρκος

πρωθυπουργός αναμένεται να ενημερώσει τον συνομιλητή του για τις προσδοκίες των παγκόσμιων δυνάμεων και από το Ιράν και από τις προσεχείς συνομιλίες για το πυρηνικό του πρόγραμμα, όπως και για τις πιθανές συνέπειες μιας νέας αποτυχίας των διαπραγματεύσεων.

Η Κωνσταντινούπολη έχει δηλώσει έτοιμη να φιλοξενήσει εκ νέου τις συνομιλίες για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα που θα διεξαχθούν μεταξύ της Τεχεράνης και των έξι δυνάμεων - ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία, Βρετανία, Γαλλία και η Γερμανία - που προγραμματίζονται για τα μέσα Απριλίου, κάτι που είχε κάνει και τον Ιανουάριο του 2011.

Η Συρία θα είναι επίσης ένα ευαίσθητης σημασίας θέμα, καθώς ο Αχμεντινετζάντ στηρίζει την κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ και ο Ερντογάν τη συριακή αντιπολίτευση.

πηγή: kathimerini.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα