185 συλλήψεις για χρέη προς το Δημόσιο τον τελευταίο χρόνο

Συνολικά 185 συλλήψεις για χρέη προς το Δημόσιο πραγματοποιήθηκαν από τις αρχές του 2011, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που διαβιβάστηκε την Τρίτη στη Βουλή, στο οποίο αναφέρεται πως το συνολικό ποσό της οφειλής τους προς το Δημόσιο ανέρχεται στα 694.602.909,58 ευρώ.
Συγκεκριμένα, 70 άτομα συνελήφθησαν στην περιφέρεια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ)

και είχαν συνολικό ποσό οφειλής 533.315.429,84 ευρώ, 45 άτομα συνελήφθησαν στην περιφέρεια Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης και συνολικό ποσό οφειλής 97.524.004,97 ευρώ ενώ στην υπόλοιπη Επικράτεια, συνελήφθησαν συνολικά 70 άτομα και είχαν συνολικό ποσό οφειλής 63.763.474,77 ευρώ
Το εν λόγω έγγραφο, το οποίο προσυπογράφει ο υφυπουργός Προστασίας Μανώλης Όθωνας, αποτελεί απάντηση σε ερώτηση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Μαρίας Σκραφνάκη, η οποία είχε ζητήσει να ενημερωθεί και από το υπουργείο Οικονομικών και από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για το πόσοι μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου έχουν συλληφθεί, καθώς και το πόσοι από αυτούς έχουν αποδώσει στο κράτος τα χρήματα που χρωστούν.
Στις 2 Μαρτίου, είχε διαβιβαστεί στη Βουλή και η απάντηση του υπουργείου Οικονομικών, με υπογραφή του πρώην υπουργού Οικονομικών και νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, από την οποία προέκυπτε ότι οι συλλήψεις βρίσκονταν στις 69, αναφέροντας πως οφειλέτες σε 29 περιπτώσεις, για να αποφύγουν τη σύλληψη, είχαν καταβάλει 8,46 εκατ. ευρώ.
Στην έγγραφη απάντησή του, ο κ. Βενιζέλος ενημέρωνε επίσης ότι «η επιλογή των προς έλεγχο υποθέσεων θα γίνεται πλέον με τη χρησιμοποίηση μεθόδων ανάλυσης κινδύνου, οι οποίες βασίζονται σε ποιοτικά χαρακτηριστικά όπως π.χ. κλάδος ή τομέας δραστηριότητας, ανάλογα με την επικινδυνότητα και παραβατικότητα αυτού, την ύπαρξη στοιχείων από διασταυρώσεις του πληροφοριακού συστήματος ή από ελέγχους από τρίτους ή τρίτες πηγές για απόκρυψη φορολογητέας ύλης ή διάπραξης φορολογικών αδικημάτων, σε οικονομικά δεδομένα όπως π.χ. δεδομένα δηλώσεων και διαθέσιμα στοιχεία από βάσεις δεδομένων και άλλες πηγές πληροφοριών και σε χωροταξικά και χρονικά δεδομένα, με την υποστήριξη του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Ελέγχων (ELENXIS)».

πηγή: tanea.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα