Στην ώρα τους θα ανοίξουν τα πολυϊατρεία υποστήριξε ο υπ. Υγείας

Αισιόδοξος πως τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ θα ανοίξουν υπό το νέο καθεστώς στην ώρα τους με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό εμφανίσθηκε σήμερα (27/02) ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, παρά το γεγονός πως τελικά ο αριθμός των γιατρών που επέλεξαν να ενταχθούν στο ΠΕΔΥ είναι μικρός (περίπου 35%).

Ο κ. Γεωργιάδης παραδέχθηκε ότι έως χθες η υποβολή αιτήσεων για ένταξη στο ΠΕΔΥ ήταν χαμηλή,

αλλά επιφυλάχθηκε να μιλήσει για τον ακριβή αριθμό εκείνων που επέλεξαν να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία, καθώς -όπως είπε- σαφής εικόνα θα υπάρξει το βράδυ.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να υπάρξουν κενά σε ορισμένες μονάδες νομών όπου υπήρξε μειωμένη ζήτηση, απάντησε ότι οι ανάγκες του κόσμου θα αντιμετωπιστούν σε πρώτο χρόνο με συμβασιούχους και επικουρικούς γιατρούς και δεσμεύθηκε ότι όλα τα πολυϊατρεία θα επαναλειτουργήσουν αμέσως.

Επίσης, ο υπουργός Υγείας γνωστοποίησε ότι αύριο θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να συμφωνήσουν την «ταχύτητα της προσλήψεως του προσωπικού που θα προκύψει ως κενό για να μπορούν να λειτουργήσουν σωστά από την πρώτη ημέρα τα πολυϊατρεία».

«Δεν θα ανοίξουμε για να κοροϊδέψουμε τον κόσμο», ξεκαθάρισε και επανέλαβε ότι η σχετική συζήτηση για την προκήρυξη θέσεων θα γίνει αύριο επειδή ο ακριβής αριθμός των γιατρών που επέλεξαν αποκλειστική αποσχόληση στο ΠΕΔΥ θα είναι ακριβής το βράδυ.

Keywords
Τυχαία Θέματα