Στην Κριμαία ο Β. Πούτιν-Μάχες στην Μαριούπολη

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, μετέβη το μεσημέρι της Παρασκευής (ώρα Ελλάδος) στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας, όπως ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου.
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας βρίσκεται στην Κριμαία για να συμμετάσχει στους εορτασμούς για την επέτειο της σοβιετικής νίκης επί της ναζιστικής Γερμανίας κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.
Η Σεβαστούπολη, άλλωστε, είναι η ιστορική βάση του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,

ο Ρώσος πρόεδρος παρέστη σήμερα το πρωί στην παραδοσιακή στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας.
Μάλιστα, μεταβαίνει για πρώτη φορά στην ουκρανική χερσόνησο, η προσάρτηση της οποίας από τη Ρωσία το Μάρτιο καταγγέλθηκε από τους Δυτικούς.
Καθώς τα μέσα ενημέρωσης είχαν αναφερθεί αυτή την εβδομάδα στην επικείμενη επίσκεψη του Πούτιν, η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είχε εκφράσει τη λύπη της για την εν λόγω πρωτοβουλία.

Αναφορές για νεκρούς και τραυματίες στη Μαριούπολη

Εν τω μεταξύ, τεταμένο είναι το κλίμα στη Μαριούπολη της νοτιο-ανατολικής Ουκρανίας των ώρα που ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, μιλούν για αδιευκρίνιστο αριθμός νεκρών και τραυματιών.

Σύμφωνα με την ουκρανική ενημερωτική ιστοσελίδα Insider, οκτώ φιλορώσοι ακτιβιστές σκοτώθηκαν κατά την ανταλλαγή πυρών.

Από την Βαρσοβία, ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε ότι οι δηλώσεις του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν , που κάλεσε τους φιλορώσους αυτονομιστές να αναβάλουν το σχεδιαζόμενο δημοψήφισμα, δεν είχαν πρακτικό αποτέλεσμα.

«Όπως διαμορφώνεται η κατάσταση, μού φαίνεται ότι τα λόγια του προέδρου Πούτιν δεν είχαν μέχρι στιγμής πρακτική διάσταση», είπε ο πολωνός πρωθυπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα