Στην Κωνσταντινούπολη μετέβη η Χίλαρι Κλίντον για το ζήτημα της Συρίας

Στην Κωνσταντινούπολη μετέβη σήμερα η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, προκειμένου να παραστεί σε έκτακτη σύνοδο που συγκαλείται για το ζήτημα της Συρίας, στην οποία θα μετάσχουν οι εκπρόσωποι πολλών χωρών, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η Κλίντον στο πλαίσιο της περιοδείας της η οποία την έφερε επίσης στην Σκανδιναβία και τον Καύκασο, «θα μιλήσει για την κατάσταση στη Συρία και θα προχωρήσει σε ανταλλαγή απόψεων» κατά τη διάρκεια «άτυπων συνομιλιών» που θα έχει με τους ομολόγους της πολλών χωρών,

δήλωσαν τουρκικές διπλωματικές πηγές, οι οποίες ζήτησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Στις συνομιλίες αυτές θα μετάσχουν κυρίως οι υπουργοί Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ, της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς και της Γερμανίας Γκίντο Βέστερβελε, όπως και Άραβες υπουργοί, κυρίως του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με συγκλίνουσες διπλωματικές πηγές.

"Πρόκειται για την αναζήτηση μέσων για την άσκηση επιπλέον πιέσεων στο καθεστώς (του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ) Άσαντ ώστε να θέσει σε εφαρμογή τις δεσμεύσεις του όσον αφορά το σχέδιο Άναν» για έξοδο από την κρίση, δήλωσε Βρετανός εκπρόσωπος.

"Είμαστε πολύ επιφυλακτικοί όσον αφορά τις προθέσεις του προέδρου Άσαντ να δώσει τέλος στη βία αν δεν του ασκηθεί καμία επιπρόσθετη πίεση», πρόσθεσε.

Η σύνοδος της Κωνσταντινούπολης θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών, ενώ άγνωστη παραμένει και η τοποθεσία διεξαγωγής της.

Η Κλίντον θα παραστεί αύριο στην Κωνσταντινούπολη στο υπουργικό Φόρουμ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, πρωτοβουλία που ξεκίνησε πέρυσι στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

πηγή: kathimerini.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα