Στην Αθήνα η ΦΙΦΑ, υποχώρησε η ΕΠΟ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Σωτήρη Τριανταφύλλου

Μπροστά στον κίνδυνο κυρώσεων από την ΦΙΦΑ, αλλά αυτή τη φορά σε βάρος της, η ΕΠΟ υποχώρησε και αποφάσισε να εναρμονιστεί πλήρως με τον Κώδικα Δεοντολογίας όπως τον ζητά η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου. Από το πρωί βρίσκεται σην Αθήνα ο εκπρόσωπος τη ΦΙΦΑ Κωστάκης Κουτσκοκούμνης, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της

ΕΠΟ Γιώργο Γκιρτζίκη και με δεδομένο ότι παρήλθε το τελεσίγραφο των 10 ημερών που είχε δοθεί στην ΕΠΟ, του κατέστησε σαφές πως αν η ελληνική ομοσπονδία ποδοσφαίρου δεν συμμορφωθεί τότε θα εισηγηθεί τον ορισμό προσωρινής διοίκησης. Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο κ. Γκιρτζίκης δεσμεύτηκε ότι θα προβεί στις απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να υπάρξει άμεσα η εναρμόνιση του Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΠΟ με τις διατάξεις της ΦΙΦΑ. Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι πρόσωπα που συνδέονται με την ΕΠΟ (μέλη Δ.Σ., στελέχη-υπάλληλοι, διαιτητές) και εμπλέκονται στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης», θα ελεγχθούν πειθαρχικά από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ομoσπονδίας.

«Είμαστε πλέον στο σωστό δρόμο. Πήρα επαρκείς διαβεβαιώσεις οι οποίες και απαιτούνταν, ότι οι αλλαγές θα γίνουν μέχρι την τελική ημερομηνία που έχουμε δώσει. Η εναρμόνιση θα γίνει μέχρι την επόμενη εβδομάδα». Αυτά δήλωσε κατά την απόχώρησή του από τα γραφεία της ΕΠΟ ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης, ο οποίος πρόκειται να συναντηθεί εντός της ημέρας και με τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή για να τον ενημερώσει, ενώ ο πρόεδρος της ποδοσφαιρκής ομοσπονδίας Γιώργος Γκιρτζίκης από την πλευρά του, είπε: «Οτι είναι απαραίτητο να γίνει, θα γίνει».

Το άρθρο Στην Αθήνα η ΦΙΦΑ, υποχώρησε η ΕΠΟ εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα