Στην αντεπίθεση βγαίνει η κυβέρνηση

Απαντήσεις στα όσα καταλόγισε στην κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας από τη Χαλκίδα, έδωσε ο εκπρόσωπος της, Σίμος Κεδίκογλου. «Κατανοούμε ότι, ενόψει συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κύριος Τσίπρας πρέπει να κανακέψει τις ακραίες συνιστώσες του. Δεν περιμέναμε όμως να υπόσχεται

ακόμα και σοβιέτ στα εργοστάσια! Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται εντός συνεδρίου, αλλά εκτός τόπου και χρόνου...» δήλωσε ο κ. Κεδίκογλου.

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε εργαζόμενους και σε απολυμένος είχε πει, μεταξύ άλλων: «Έχουμε σχέδιο για να κρατηθεί ζωντανός ο παραγωγικός ιστός της χώρας. Το μόνο που σας ζητάμε είναι να κρατήσετε ανοιχτά τα εργοστάσιά σας, σαν να είναι δική σας περιουσία, διότι όπου να ναι αυτή η ετοιμόρροπη μνημονιακή κυβέρνηση δεν θα αντέξει. Θα πέσει και, μάλιστα, με πάταγο και τότε θα έρθει η ώρα που μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή, θα καταργήσει τους μνημονιακούς νόμους που δίνουν ασυλία στο μεγάλο κεφάλαιο και θα προστατεύσει την εργασία».

«Θα αλλάξουμε το θεσμικό πλαίσιο και θα απαιτήσουμε τα χρωστούμενα από το κράτος σε επιχειρηματίες. Αν δεν τα δώσουν θα δώσουμε τη δυνατότητα στους ίδιους τους εργαζόμενους να πάρουν στα χέρια τους τα εργοστάσια, να πάρουν στα χέρια τους την παραγωγική βάση της χώρας».

Keywords
Τυχαία Θέματα