Στη Βουλή η άρση ασυλία βουλευτών της Χ.Α.

Την Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, στις 6μ.μ. εισάγεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, προς συζήτηση και διατύπωση γνώμης, το αίτημα των ανακριτικών αρχών για άρση της βουλευτικής ασυλίας των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Στάθη Μπούκουρα για την πράξη της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και της διευθύνσεως αυτής.

Οι ανακριτικές αρχές ζητούν την άδεια της Βουλής

προκειμένου να απαγγείλουν στους τρεις βουλευτές κατηγορία για εγκληματική δράση, όχι μόνο στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και στην προσβολή του πολιτεύματος, ιδίως μέσω προπαρασκευαστικών πράξεων που τείνουν να πλήξουν τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κανονισμό της Βουλής, η Επιτροπή Δεοντολογίας, αφού ακούσει τους βουλευτές των οποίων ζητείται η άρση της ασυλίας -εφόσον αυτοί επιθυμούν να προσέλθουν- θα εισηγηθεί στην Ολομέλεια την άρση ή μη της ασυλίας.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας στην αυριανή της συνεδρίαση δεν πρόκειται να εξετάσει τη βασιμότητα της κατηγορίας κατά των τριών βουλευτών, παρά θα συντάξει αιτιολογημένη έκθεση για αν πρέπει να γίνει ή όχι η άρση.

Keywords
Τυχαία Θέματα