Στη Μόσχα ο Τσίπρας εν μέσω… νουθετήσεων από Ευρωπαίους

Τη συμβουλή να μην αποξενωθεί και να μην δυσαρεστήσει τους Ευρωπαίους εταίρους απεύθυνε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος από χθες, 7 Απριλίου βρίσκεται στη Μόσχα, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης στη Ρωσία.

«Με την λίστα μεταρρυθμίσεών του και την επίσκεψή του στο Βερολίνο ο κ. Τσίπρας

είχε αρχίσει να ανακτά εμπιστοσύνη και αξιοπιστία», ανέφερε σε συνέντευξή του ο κ. Σούλτς, σύμφωνα με τον οποίο «θα ήταν απαράδεκτο εάν τώρα υπολογίζει ότι ως αντάλλαγμα για ρωσική βοήθεια θα θέσει σε κίνδυνο την κοινή θέση της ΕΕ σε ό, τι αφορά στην Ρωσία».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος ανέφερε σχετικά: «Δεν μπορώ να πιστέψω, με όλη την καλή διάθεση, ότι οποιοσδήποτε στην Αθήνα παίζει πραγματικά με την σκέψη να στρέψει την πλάτη στην Ευρώπη και να πέσει στην αγκαλιά της Μόσχας».

Υπενθυμίζεται, πως ο πρωθυπουργός έφτασε χθες το βράδυ στη Μόσχα, ενώ σήμερα συναντάται με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον οποίο θα έχουν διευρυμένες συνομιλίες, κατά τη διάρκεια των οποίων θα ανακοινωθεί από τον κ. Πούτιν η άρση του εμπάργκο για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα.

Παράλληλα, αύριο, Πέμπτη ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ και αργότερα την ίδια ημέρα θα έχει συνάντηση με τον Πατριάρχη Μόσχας και Πάσης Ρωσίας Κύριλλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα