Σταθάκης: «Καλύπτεται το 93% των δανειοληπτών στεγαστικών δανείων»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Μέσα στο πολυνομοσχέδιο για την αξιολόγηση, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας, θα υπάρχουν ρυθμίσεις για την πλήρη προστασία όλων των στεγαστικών δανείων, με αντικειμενική αξία πρώτης κατοικίας έως 140.000 ευρώ, από πώληση σε funds

Σύμφωνα πάντα με τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη παρά την απαίτηση των δανειστών για πλήρη απελευθέρωση όλων των κατηγοριών δανείων,τελικά θα ανασταλεί – μέχρι αρχές του 2018 – η πώληση και «πράσινων» και «κόκκινων» δανείων, που συνδέονται με την πρώτη κατοικία. Σε αυτό το σημείο διευκρίνισε ότι δεν

καλύπτονται μόνο τα στεγαστικά της πρώτης κατοικίας, αλλά και το σύνολο των μικρομεσαίων καταναλωτικών δανείων ή και καταναλωτικών δανείων, τα οποία έχουν να κάνουν με την πρώτη κατοικία.

Δικλείδα ασφαλείας τα 140.000 ευρώ

Σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέα Λοβέρδου, ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι στα στεγαστικά δάνεια με αντικειμενική αξία έως 140.000 ευρώ, δεν μπαίνει κανένα άλλο κριτήριο με αποτέλεσμα να καλύπτεται το 93% των δανειοληπτών στεγαστικών δανείων.

«Αυτή είναι η βασική συμφωνία που θα νομοθετηθεί αυτή την εβδομάδα και ταυτόχρονα θα υπάρξει και συμπληρωματική νομοθεσία για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει αυτό το πλαίσιο» είπε ο υπουργός Οικονομίας. Παράλληλα τόνισε ότι η κυβέρνηση κινείται πάνω σε αυτό το θέμα με βάση και τις ρυθμιζόμενες αγορές σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Και ίδρυση Κέντρων Πληροφόρησης Δανειοληπτών

O κ.Σταθάκης υπογράμμισε της κινήσεις της κυβέρνησης, που υπερασπίστηκε την ύπαρξη ενός ισχυρού προστατευτικού πλαισίου για την πρώτη κατοικία. Ακόμη, έκανε λόγο για την θεσμοθέτηση ενός ισχυρού κώδικα δεοντολογίας των τραπεζών, ο οποίος θα περιλαμβάνει τις δαπάνες διαβίωσης των νοικοκυριών και θα αποτελεί οδηγό για τις τράπεζες για τον καθορισμό των δόσεων με βάση την πραγματική δυνατότητα αποπληρωμής που έχει ξεχωριστά κάθε υπερχρεωμένο νοικοκυριό. Τέλος, ο υπουργός Οικονομίας ανακοίνωσε την ίδρυση Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους καθώς και 30 Κέντρα Πληροφόρησης Δανειοληπτών σε όλη την Ελλάδα.

Το άρθρο Σταθάκης: «Καλύπτεται το 93% των δανειοληπτών στεγαστικών δανείων» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα