Στάσεις εργασίας κήρυξαν οι καθηγητές

Κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι καθηγητές αντιδρώντας στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για λειτουργία των σχολείων σε ημέρες αργίας ως απάντηση στις καταλήψεις και τις κινητοποιήσεις των μαθητών.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ κηρύσσει στάσεις εργασίας 8 – 11 π.μ. και τις τρεις πρώτες ώρες κάθε επόμενης βάρδιας για τις ημέρες 23, 24 και 25/04, στα σχολεία

όπου οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης ορίζουν αναπλήρωση της ύλης μέσα στις διακοπές του Πάσχα.

«Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να μην εφαρμόσει και να καταργήσει την 139628/Γ2 (ΦΕΚ τ. Β΄ 2530 ) Υπουργική Απόφαση και το ΠΔ 170/13 (ΦΕΚ τ. Α΄ 274). Ζητάμε από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να λάβει όλα εκείνα τα απαιτούμενα μέτρα για τη μείωση της ύλης σε όσα μαθήματα αυτό απαιτείται συνειδητοποιώντας τις δικές ευθύνες για την ελλείψεις που δημιουργήθηκαν και τη φετινή χρονιά» αναφέρει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της.

«Υπενθυμίζουμε πως κανένας δεν μπορεί να υποχρεώσει εκπαιδευτικούς να εργαστούν σε θεσμοθετημένες αργίες, χωρίς να έχει προβλεφθεί τουλάχιστον η αντίστοιχη υπερωριακή απασχόληση. Είναι σαφές πως η εργασία μέσα στις διακοπές συνιστά πρόσθετη εργασία» καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα