Στα στενά της Μάγχης η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου(photos-video)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Το ρωσικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» μαζί με τα άλλα επτά ρωσικά πολεμικά πλοία κατευθύνονται αυτή τη στιγμή προς το Ντόβερ της Αγγλίας στην προσπάθειά τους να περάσουν από τα στενά της Μάγχης και να κατευθυνθούν προς τη Μεσόγειο θάλασσα. Γι’ αυτό το λόγο το αγγλικό επιτελείο στρατού θεώρησε σκόπιμο να στείλει δύο πολεμικά πλοία στην περιοχή, προκειμένου να παρακολουθούν από κοντά τον ρωσικό στόλο.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης έχουν δώσει το όνομα «Επιχείρηση Θαλάσσια Γροθιά» (Operation Sea

Fist) στην αποστολή της Ρωσίας. Ένας εκπρόσωπος του αγγλικού υπουργείου άμυνας δήλωσε: «Είναι αρκετά σαφές ότι έχουν θέσει στόχο τους να περάσουν απο τα στενά του Ντόβερ». Εξάλλου πληροφορίες αναφέρουν οτι υπάρχει επίσης κι ένα ολλανδικό υποβρύχιο στα νότια της Μάγχης.

Οι Άγγλοι δεν έχουν ενημερωθεί από τους Ρώσους εάν θα διαβούν το αγγλικό στενό, ή αν θα περάσουν δυτικά της Ιρλανδίας. Πάντως, ο υπουργός Άμυνας, Μάικλ Φάλον, δήλωσε ότι τα δύο αγγλικά πλοία θα ακολουθούν το ρωσικό στόλο σε κάθε του βήμα και θα καταγράφουν κάθε του κίνηση.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Αγγλίας, το HMS Duncan αναχώρησε από το Πόρτσμουθ, με σκοπό να ενισχύσει το HMS Richmond στην περιοχή. Ακολούθως, το HMS Dragon θα παρακολουθεί τις κινήσεις του ρωσικού αεροπλανοφόρου στην πορεία του έως την Πορτογαλία.

Το αεροπλανοφόρο Κουζνέτσοφ μεταφέρει πάνω από 50 αεροσκάφη, καθώς και οπλικά συστήματα, ανάμεσά τους και αντιπυραυλικά. Τουλάχιστον 8 πλοία ταξιδεύουν προς τη Συρία, όπου θα συναντήσουν τα άλλα 10 ρωσικά τα οποία βρίσκονται στην περιοχή. Σημειωτέον ότι ο ρωσικός στόλος υπό το αεροπλανοφόρο Κουζνέτσοφ συνοδεύεται από υποβρύχια, ενώ η ναυαρχίδα του ρωσικού ναυτικού μεταφέρει αεροσκάφη και μαχητικά ελικόπτερα, ανάμεσά τους καταδιωκτικά SU-33, MiG-29-KUBR και το ελικόπτερο Ka-53K.

Το άρθρο Στα στενά της Μάγχης η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου(photos-video) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα