Στα όρια του στατιστικού λάθους φέρνει τη διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, νέα δημοσκόπηση

«Αυτές οι εκλογές είναι μουγκές» έλεγε ο σε μια γνωστή ελληνική ταινία ο μακαρίτης ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, όμως τώρα η λέξη «μουγκές» φαίνεται ότι έχει αλλάξει με τη λέξη «ντέρμπι», που δείχνει ότι και οι δύο διεκδικητές της πρωτιάς έχουν την δυνατότητα να πάρουν το «παιχνίδι» το οποίο μάλλον θα κριθεί στις… καθυστερήσεις.

Σύμφωνα με μια ακόμα δημοσκόπηση που είδε το φως

της δημοσιότητας και την οποία διενέργησε η εταιρία Pulse για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action24, η διαφορά μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και τις Νέας Δημοκρατίας έχει πέσει στο 1%, δηλαδή πάνω – κάτω στο ποσοστό του στατιστικού σφάλματος που υπάρχει σε κάθε γκάλοπ.

Αναλυτικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου,συγκεντρώνει ποσοστό 26%, η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 25% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6%, το ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με 5%, το Ποτάμι επίσης με 5%, όπως και το ΚΚΕ, ενώ η ΛΑ.Ε. βρίσκεται στο 4%, με την Ένωση Κεντρώων να φτάνει το 3%, και τους ΑΝ.ΕΛ να μένουν εκτός Βουλής, έχοντας 2,5% .

Με την αναγωγή επί των εγκύρων, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 27,5%, η Νέα Δημοκρατία στο 26,5 %, η Χρυσή Αυγή στο 6,5%, το Ποτάμι με 5,5%, όπως και το ΚΚΕ, αλλά και η συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Η ΛΑ.Ε. του Παναγιώτη Λαφαζάνη συγκεντρώνει 4,5%, η Ένωση Κεντρώων μπαίνει με 3% στη Βουλή, από την οποία μένουν έξω οι ΑΝ.ΕΛ με 2,5% .

Keywords
Τυχαία Θέματα