Στα οικονομικά των ταμείων εστιάζει η τρόικα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Στα οικονομικά θέματα που απασχολούν τα ασφαλιστικά ταμεία, στρέφεται το ενδιαφέρον της τρόικα καθώς σήμερα θα υπάρξει συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών μας με στελέχη των διοικήσεων των ασφαλιστικών φορέων.

Η τρόικα ενδιαφέρεται για την εκτέλεση των προϋπολογισμών των ασφαλιστικών ταμείων, την ροή εσόδων από την είσπραξη των οφειλών που υπάρχουν από ασφαλιστικές εισφπρές και βέβαια για τον ενοποιημένο

μηχανισμό απονομής συντάξεων . Επίσης σημαντικό θέμα στην ατζέντα της τριμερούς είναι η κατάργηση των ανταποδοτικών τελών οι οποίες από το απώτερο παρελθόν χρηματοδοτούν την κοινωνική ασφάλιση.

Σημειώνεται πάντως πως στο πεντάμηνο Ιανουαρίου – Μαΐου οι επιχορηγήσεις των ασφαλιστικών ταμείων από τον προϋπολογισμό κινούνταν εντός του στόχου που έχει τεθεί. Συγκεκριμένα, από τα 10,6 δισ. ευρώ της ετήσιας επιχορηγήσεως είχε απορροφηθεί στο εν λόγω διάστημα το 42,1%, ήτοι 4,54 δισ. ευρώ. Ειδικά το ΙΚΑ, από τα 2,23 δισ. ευρώ της ετήσιας επιχορηγήσεως είχε απορροφήσει στο πεντάμηνο το 45,1%, ήτοι 1,07 δισ. ευρώ.

Θα πρέπει να επισημανθεί πάντως ότι οι Οργανισμοί Κοινωνικής Ασφάλισης έχουν σήμερα οφειλές προς τρίτους που αγγίζουν τα 3 δισ. ευρώ εκ των οποίων 604 εκατ. ευρώ αφορούν σε χρέη του Ταμείου Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων και 1,95 δισ. ευρώ σε οφειλές του ΕΟΠΥΥ.

Σημειώνεται πως τα οικονομικά στοιχεία των ασφαλιστικών ταμείων απασχόλησαν το Σάββατο συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

Το άρθρο Στα οικονομικά των ταμείων εστιάζει η τρόικα εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα