Στα 73,2 δις ευρώ τα ληξιπρόθεσμα χρέη

Ανεβαίνουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη τα οποία έχουν φτάσει στα 73,2 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, όπως προκύπτει από έγγραφο του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 9 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Θωμάς Ψύρρας και αφορούσε στη διαφορά που παρουσιάζουν τα στοιχεία

για τα ληξιπρόθεσμα χρέη στο δημόσιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων με τα στοιχεία του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ο βουλευτής ζητούσε να ενημερωθεί ποιο είναι το ύψος των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο και ζητούσε επίσης να διευκρινισθεί γιατί τα στοιχεία που είχε ανακοινώσει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων δεν προσμετρούσαν 4 δισ. ευρώ υποχρεώσεις από τελωνεία.

Με την έγγραφη απάντησή του ο υπουργός Οικονομικών παρέχει ενημέρωση για το ύψος των βεβαιωθέντων και μη εισπραχθέντων εσόδων (εισπρακτέο υπόλοιπο) που βεβαιώθηκαν στις ΔΟΥ και τα Τελωνεία το 2012, το 2013 και το 2014 (προσωρινά στοιχεία μόνο για τις Δ.Ο.Υ.).

Keywords
Τυχαία Θέματα