Φυσιολογικά μεγαλώνουν τα παιδιά γκέι γονιών

Το θέμα της νομιμοποίησης του γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων φέρνει ξανά στο προσκήνιο ή έκθεση του Αμερικανικού Συλλόγου Παιδιατρικής, η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Pediatrics. Σύμφωνα με τη μελέτη, τα παιδιά που μεγαλώνουν με ομοφυλόφιλους γονείς αναπτύσσονται εξίσου φυσιολογικά και ο σεξουαλικός προσανατολισμός των γονιών, βιολογικών ή θετών, δεν έχει σημαντικές επιπτώσεις στην ψυχοσύνθεση και την κοινωνικοποίηση των παιδιών.

«Έρευνες δείχνουν ότι τα παιδιά ευημερούν όταν έχουν δύο γονείς, οι οποίοι του δίνουν αγάπη και μπορούν να προσφέρουν ένα σωστό περιβάλλον.

Δεν αλλάζει αυτό ανάλογα με τον σεξουαλικό προσανατολισμό» δήλωσε ο δρ. Μπένζαμιν Σίγκελ, καθηγητής Παιδιατρικής και Ψυχιατρικής στο πανεπιστήμιο της Βοστόνης, ο οποίος συμμετείχε στην έκθεση, που βασίστηκε σε παλαιότερες έρευνες.

Μια εξ αυτών εξέταζε 44 περιπτώσεις εφήβων, τους οποίους μεγάλωναν ζευγάρια γυναικών στις ΗΠΑ. Η σύγκριση με 44 εφήβους που μεγάλωναν με ετεροφυλόφιλα ζευγάρια δεν εντόπισε διαφορές ως προς τα επίπεδα αυτοεκτίμησης, κατάθλιψης, άγχους και σχολικών επιδόσεων.

Μια άλλη έρευνα παρακολούθησε την υγεία παιδιών, τα οποία μεγάλωναν 154 λεσβίες μητέρες -70 ζευγάρια και 14 γυναίκες που ανέλαβαν μόνες την ανατροφή των παιδιών τους. Στην ηλικία των 17 ετών, τα παιδιά αυτά παρουσίαζαν άριστες κοινωνικές και ακαδημαϊκές επιδόσεις και λιγότερες επιθετικές συμπεριφορές.

Η έκθεση δημοσιοποιείται τη στιγμή που το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ επανεξετάζει πρόσφατο νόμο, ο οποίος απαγορεύει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση να αναγνωρίζει τους γκέι γάμους.

Keywords
Τυχαία Θέματα