Σούζαν Ράις: «Η ιστορία θα κρίνει αυστηρά» την απραξία του ΟΗΕ

Την παθητική στάση του ΟΗΕ απέναντι στη Συρία κατακρίνει η Αμερικανίδα πρεσβευτής του Οργανισμού Σούζαν Ράις, λέγοντας χαρακτηριστικά πως κάτι τέτοιο «αμαυρώνει το κύρος του».
«Η απραξία του Συμβουλίου για τη Συρία είναι σκάνδαλο από ηθικής και στρατηγικής άποψης, που η ιστορία θα κρίνει αυστηρά», είπε η Ράις που μετείχε στην τελευταία της συνεδρίαση στο Συμβούλιο.
Η πρεσβευτής κάνοντας έναν απολογισμό ενώπιον των δημοσιογράφων των τεσσεράμισι χρόνων της στον ΟΗΕ

επέρριψε ευθύνες στη Ρωσία και την Κίνα, υπενθυμίζοντας ότι οι δύο χώρες άσκησαν δύο φορές βέτο σε «πολύ μετριοπαθείς αποφάσεις» για τη Συρία που πρότειναν οι χώρες της Δύσης
Χαρακτηρίζοντας τον ΟΗΕ «απαραίτητο» οργανισμό, η Ράις αναφέρθηκε σε επιτυχίες που είχε στη διάρκεια της θητείας της, όπως η ψήφιση τον Μάρτιο του 2011 της απόφασης 1973 που οδήγησε στην στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη και στην πτώση του Μουάμαρ Καντάφι καθώς και στην «ενίσχυση των πιέσεων επί του Ιράν και της Βόρειας Κορέας».
Η Αμερικανίδα πρεσβευτής είπε πως «διατηρεί την ελπίδα να δει να επιλύεται το θέμα του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος με έναν συνδυασμό άσκησης πιέσεων και διαλόγου».

Keywords
Τυχαία Θέματα